Африканските държави, развитите нации, финансовите институции и технологичните компании трябва

...
Африканските държави, развитите нации, финансовите институции и технологичните компании трябва
Коментари Харесай

Шефът на ООН предлага Африкански алианс с развитите страни и едрия капитал за възобновяема енергия

Африканските страни, развитите народи, финансовите институции и софтуерните компании би трябвало да образуват съюз за възобновима сила на континента. Това съобщи генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, в Найроби пред Африканската среща на върха за климата.

" Континентът има богат капацитет в региона на възобновимата сила. Африка разполага с 30% от своите минерални запаси, което е от решаващо значение за възобновими и нисковъглеродни технологии - слънчева сила, електрически транспортни средства, акумулатори ", сподели Гутериш. " Разбира се, не би трябвало да повтаряме грешките от предишното. ” „ За същинската изгода на всички африканци, развиването и търговията с тези сериозни материали би трябвало да бъдат устойчиви и обективни. ”

Според генералния секретар управлението на африканските страни също оказва помощ за построяването на новаторски зелени стопански системи, основани на възобновима сила.  " Дойде моментът да обединим африканските страни, развитите народи, финансовите институции и софтуерните компании, с цел да създадем Африканския алианс за възобновима сила. С еднакъв достъп до финансови запаси на рационална цена и софтуерна поддръжка, възобновимата сила може доста да укрепи стопанските системи, да насърчи нови промишлености, основават работни места и форсират развиването, засягайки повече от 600 милиона поданици на континента, без достъп до сила “, сподели Гутериш.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР