Африканската футболна легенда Самуел Ето'о възнамерява да започне кариера като

...
Африканската футболна легенда Самуел Ето'о възнамерява да започне кариера като
Коментари Харесай

Ето`о се насочва към треньорска кариера

Африканската футболна легенда Самуел Ето'о има намерение да стартира кариера като треньор, разкри самият той в изявление за Агенция Франс Прес.

38-годишният камерунец е измежду най-именитите футболисти на своето време, печелил е два пъти Шампионска лига - един път с Барселона и един път с Интер, олимпийски златен орден и е рекордьор по трофей за Футболист на Африка с четири.

„ Следващото ми предизвикателство ще бъде да спечелвам най-малко толкоз като треньор, колкото и като футболист. Бих желал да работя в Европа и един ден да се завърна в Африка, с цел да спечелвам там. Не знам по какъв начин да изгубвам. Късметлия съм, че имам толкоз благоприятни условия пред себе си, само че би трябвало да бъда квалифициран. Искам да изучавам, да взема всички нужни документи, да схвана по какъв начин работят нещата в тази нова за мен сфера. Надявам се през идващите 12-24 месеца да стартира нова кариера, която да е не по-малко красива от пътя ми като футболист ", съобщи Ето'о.

„ Привърженик съм на играта на Гуардиола. Обичам футбола и мисля, че би трябвало да печелиш със жанр. Футболът е като да вървиш на спектакъл. Когато гледаш тимовете, водени от Гуардиола, в никакъв случай няма да се отегчиш ", разгласи своя кумир в треньорството камерунецът. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР