Африканската държава Нигер въведе в експлоатация петролопровод с дължина около

...
Африканската държава Нигер въведе в експлоатация петролопровод с дължина около
Коментари Харесай

Една от най-бедните страни в света построи петролопровод, дълъг 2000 км

Африканската страна Нигер вкара в употреба петролопровод с дължина към 2000 километра, по който петролът от страната ще се доставя в прилежащ Бенин, заяви France Presse (FP).

" Военните водачи, които пристигнаха на власт в Нигер (в средата на) тази година, вкараха в употреба великански водопровод, по който ще се придвижва недопечен нефт до прилежащ Бенин ", написа организация FP.

Както отбелязва организацията, тръбопроводът ще разреши на Нигер, която е една от най-бедните страни в света, да стартира да доставя своя недопечен нефт на интернационалните пазари през бенинското пристанище Семе.

По данни на организацията планът, в границите на който е издигнат тръбопроводът, дава опция на Нигер да усили добива на нефт до 110 хиляди барела дневно.

А освен това за финансиране на плана са отишли общо 6 милиарда $, от които 2,3 милиарда $ са вложени за строителството на нефтопровода.

В Нигер на 26 юли група военни от президентската армия направиха бунт и оповестиха отстраняването на президента Мохамед Базум. За ръководство на страната беше образуван Национален съвет за отбрана на отечеството, отпред с командващия армията Абдурахман Чиани. Още на 10 август Чиани подписа декрет за сформирането на преходно държавно управление.
 Държавите взели най-големи заеми от МВФ
Държавите взели най-големи заеми от МВФ

Сред тях е и петата по население страна в света
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР