Африканска чума по свинете (АЧС) вече е констатирана и в

...
Африканска чума по свинете (АЧС) вече е констатирана и в
Коментари Харесай

Първо огнище на африканска чума по свинете е открито в Унгария

Африканска чума по свинете (АЧС) към този момент е установена и в Унгария. Вирусът е открит на 21 април в региона Хевеш и е открит в умряла вследствие на заболяването дива свиня. Обстоятелствата за възникването на огнището към момента се обясняват.
От 2016 година Унгария следи за АЧС по дивите прасета в районите наоколо до границите си, като импортираните домашни свине и артикули от свинско месо подлежат на гранична инспекция. Освен това от 2017 година е засилено пасивното наблюдаване за заболяването и в други региони на страната.
Първото огнище на АЧС в Унгария обаче е засечено отвън зоната на наблюдаване, като от в този момент нататък Хавеш ще бъде лимитирана зона.
„ Африканската чума по свинете е остро вирусно заболяване, за което няма лекуване и ваксина. В Европа инфектираните домашни и диви прасета не оцеляват, при тях заболяването протича доста остро, а смъртността е извънредно висока – близо 100%. Заболяването не е рисково за хората, само че икономическите последици от него са пагубни “, разяснява Васил Василев, ръководител на Националната ловна организация (НЛРС-СЛРБ).
***
Зa НЛРС-СЛРБ
Националното ловно-рибарско съдружие " Съюз на ловците и рибарите в България " е най-старата и най-голямата неправителствена организация в страната и на Балканите, приемник и правоприемник на ловно-стрелческа организация " Сокол " - гр. София, учредена през 1898 година, както и на Българския риболовен съюз, учреден през 1929 година
Националното съдружие е юридическо лице с нестопанска цел, а през днешния ден негови членове са над 140 ловни, ловно-рибарски, риболовен сдружения. Така НЛРС-СЛРБ съставлява ползите на над 125 хиляди ловци и рибари в България.
От 1931 година националната организация е член на Международния съвет по лова и опазването на дивеча (CIC). През 2000 година НЛРС-СЛРБ става пълновръстен член и на Федерацията на ловните асоциации на Европейски Съюз (FACE). www.slrb.org.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР