Африка е може би най-обещаващият пазар за развитие на бизнеса

...
Африка е може би най-обещаващият пазар за развитие на бизнеса
Коментари Харесай

Страната, в която цените на смартфоните паднаха с 50%

Африка е може би най-обещаващият пазар за развиване на бизнеса със смарт телефони. А стопанска система номер 1 на континента има добра вест за производителите на мобилни устройства.

През последните три години цените на смарт телефоните в Нигерия са паднали с над 50%, а това от своя страна е довело рекорден растеж на продажбите, демонстрират данните на локалната платформа Jumia Nigeria.

Според тях междинната цена на устройствата е намаляла до към 100 $. От платформата пресмятат вследствие на това растеж от цели 70 на 100 на продажбите си на смарт телефони през 2017 година.



Въпреки сериозното поевтиняване обаче към момента някои нигерийци не могат да си разрешат такава покупка, като тази стойност е двойно по-голяма от месечната минимална заплата в страната.

През последните няколко години пазарът в Нигерия е доминиран от китайските производители, които оферират бюджетни мобилни устройства. Най-известните марки там са изцяло непознати на пазарите в Европа, да вземем за пример. В топ три са китайските Tecno, Infinix и Itel.

Те са благосъстоятелност на производителя Tranisson Holdings, който сега обезпечава 32% от доставките в Нигерия, което е доста над равнището от 25% през 2016 година. Samsung обаче към момента е водач с пазарен дял от 34 на 100.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР