AFP Парламентът е дълбоко обезпокоен от неотдавнашното струпване на руски военни

...
AFP
Парламентът е дълбоко обезпокоен от неотдавнашното струпване на руски военни
Коментари Харесай

Европейският парламент осъжда нападенията в Чехия и лишаването от свобода на Навални

 AFP Парламентът е надълбоко смутен от неотдавнашното скупчване на съветски военни сили по украинската граница и разкритията по отношение на съветски сътрудници, които стоят зад детонации в Чехия.

В резолюция, призната в четвъртък, членовете на Екологичен потенциал потвърдиха дълбоката си угриженост по отношение на съветските военни демонстрации наоколо до границата на страната с Украйна, както и в нелегално окупирания Крим.

Ако военното скупчване докара до настъпление в Украйна от страна на Русия, Европейски Съюз би трябвало ясно да съобщи, че следствията от сходно нарушаване на интернационалното право и нормите ще бъдат тежки, показаха единодушие евродепутатите. Подобен сюжет би трябвало да докара до неотложно прекъсване на вноса на петрол и газ от Русия в Европейски Съюз, изключване на Русия от платежната система SWIFT и заледяване на активи, както и анулация на визите за Европа на всички олигарси, свързани с съветските управляващи.

В резолюцията също по този начин се показва страдание по отношение на разкритията, че съветските разследващи служби са предизвикали детонацията на склад за оръжия във Върбетице, Чехия, през 2014 година, при която са починаха двама чешки жители. Споменават се и обвиняванията против чиновници на съветското военно разузнаване (ГРУ) в опита за ликвидиране на Емилиян Гебрев, притежател на оръжейна фабрика, и на още двама души в България през 2015 година

Евродепутатите показват дълбоката си взаимност с чешкия народ и органи, както и твърдата си поддръжка за страната след последвалия дипломатически спор с Русия и експулсирането на чиновници на посолствата от двете страни.

Парламентът също по този начин още веднъж приканва за незабавното и абсолютно освобождение на ограничения от независимост съветски опозиционен водач Алексей Навални, чиито присъди са политически стимулирани и опонират на интернационалните отговорности на Русия в региона на правата на индивида.

В текста се припомня на съветските управляващи и персонално на президента Путин, че те носят цялостна отговорност за здравето и телесната цялост на Алексей Навални и би трябвало да подхващат всички нужни ограничения за отбрана на неговото физическо и психическо богатство.

Евродепутатите още веднъж акцентират, че страните членки на Европейски Съюз не следва да не престават да бъдат гостоприемна среда за съветски благосъстояния и вложения с неразбираем генезис и не престават да упорстват страни членки като Кипър, България и Малта да преустановят своите режими за даване на поданство против вложения (т.нар. " златни паспорти “).
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР