Афилиирани с Газпром компании и структури, които са тясно свързани

...
Афилиирани с Газпром компании и структури, които са тясно свързани
Коментари Харесай

Газпром придоби контролиращ дял в най-популярната социална мрежа на Русия

Афилиирани с Газпром компании и структури, които са тясно свързани с съветския президент Владимир Путин, дейно ще се трансфорат в контролиращи акционери на ВК, обществена медийна мрежа и един от най-посещаваните места в Русия, заяви " Moscow times ", съобщи БГНЕС.

Подробности за изискванията на договорката не бяха разкрити, само че новият основен изпълнителен шеф на ВК ще бъде вицепрезидентът на Ростелеком Владимир Кириенко, наследник на някогашния министър председател и основен функционер на Кремъл Сергей Кириенко, прецизира Altanalyses.

Новата благосъстоятелност и управление на ВК ще дадат на съветската страна нараснало въздействие върху вътрешните процеси и евентуално ще отворят вратата за още по-тясно съдействие сред обществената мрежа и съветските правоохранителни органи. По-конкретно, новата благосъстоятелност може да сътвори механизми за интензивно наблюдаване и докладване на нежелано политическо наличие на съветските управляващи. Тази смяна би ускорила премахването на нежеланото онлайн наличие и ще усили вероятността от обвинявания против съветските консуматори на ВК за нежелано политическо наличие.
свързани новини4225на 22.11.2021
ВК сътрудничи с съветските управляващи откакто създателят на уеб страницата, Павел Дуров, продаде компанията през 2014 година, позовавайки си на натиска от съветските служби за сигурност. Москва също по този начин принуди най-голямата софтуерна компания в Русия, Yandex, да предприеме промени в ръководството си през 2019 година, което усили въздействието на съветската страна върху компанията.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР