Афганистанските власти имат съмнения, че 1,2 млн. долара са откраднати

...
Афганистанските власти имат съмнения, че 1,2 млн. долара са откраднати
Коментари Харесай

Липсват $ 1.2 млн. от Falcon-а с руски милионер, разбил се в Афганистан

Афганистанските управляващи имат подозрения, че 1,2 млн. $ са откраднати от разрушилия се Falcon, с който Анатолий Евсюков се опитваше да прибере брачната половинка си от Тайланд в Русия, оповестява локалният вестник Hasht e Subh Daily.

Частният Falcon 10B падна в планинска околност в афганистанската провинция Бадахшан в събота вечер.

При злополуката починаха двама пасажери - Анатолий и Анна Евсюкови, само че други четирима души на борда са съумели да оцелеят. Сред тях са двамата души от екипажа и двама лекари, които са превозени до болница в Кабул. Всички пътували със самолета са съветски жители.

Губернаторът на Бадахшан Мохамад Аюб Халид е наредил да стартира следствие по случая. От посолството на Русия в Афганистан нито отхвърлят, нито удостоверяват за хипотетичната кражба, като настояват, че не са осведомени за обстановката. Съобщава се единствено, че четиримата оживели руснаци ще бъдат превозени през днешния ден в Москва.

Семейство Евсюкови са се намирали на почивка в Тайланд още от средата на декември 2023, когато дамата се е разболяла съществено.

Според съветски медии, тя е развила тежка зараза по време на почивката. Местните медици не са съумели да диагностицират болестта, а положението ѝ внезапно се е влошило - с развиване на септичен потрес, полиорганна неодстатъчност и други

Затова е нает под наем полет за незабавно прибиране в Русия. Синът на двамата съпрузи също е тръгнал назад от Тайланд към Русия, само че с различен полет.

Falcon-ът, нает от Евсюкови, по този начин и не стига до крайната дестинация, а се разрушава в северен Афганистан.

Екипажъ

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР