Аферата за апартаментите с водещи политици от ГЕРБ - Цветан

...
Аферата за апартаментите с водещи политици от ГЕРБ - Цветан
Коментари Харесай

Йончева критикува златния лобистки закон, по който се управлява България

Аферата за жилищата с водещи политици от ГЕРБ - Цветан Цветанов, Цецка Цачева и Вежди Рашидов, демонстрира модела на ръководство и схемата, по която се ръководи България. Това съобщи представителят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " и лидер на листата на левицата за европейските избори Елена Йончева пред медиите в Плевен.

Според Йончева казусът е доста по-голям от това, че зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов икономисва близо 1 млн. лв. от покупката на апартамент. Той показвал по какъв начин в България се гласоподават лобистки закони.

" Златният лобистки закон " , както назовавам измененията в Закон за устройство на територията от 2017 година, дава опция на " Артекс " да осъществя плана си за 120 метрова постройка в София вместо позволените 24 метра, разясни тя.
 Антикорупцията подхваща жилищата на Цветанов, Цачева, Рашидов и Колева
Антикорупцията подхваща жилищата на Цветанов, Цачева, Рашидов и Колева

Ще бъде тествана и активността на компанията продавач " Артекс инженеринг " АД

Относно самосезирането на Антикорупционната комисия по случая Йончева запита риторично може ли КПКОНПИ да направи обективно следствие , откакто нейните ръководител и управление са назначени от ГЕРБ. Можем ли да се доверим на ръководителя на тази комисия - Пламен Георгиев, откакто той спря следствието по аферата " Ало, Ваньо " , скептична е тя.

От своя страна зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски разяснява, че съответният текст на Закон за устройство на територията е корекция сред първо и второ гласоподаване, целяща незавършените поради икономическата рецесия обекти да бъдат издигнати. Според него обаче поправката била употребена порочно.
 Румен Радев: Антикорупционният закон е беззъб по отношение на Цветанов
Румен Радев: Антикорупционният закон е беззъб по отношение на Цветанов

Не спекулирайте с етническия мир, прикани президентът

В Плевен Йончева съобщи и че държавното управление на Бойко Борисов не е съумяло да реализира нито един важен за България енергиен план. Тя подсети, че за десетте години ръководство на Борисов са спрени три огромни плана - " Бургас - Александруполис ", " Южен поток " и АЕЦ " Белене ". Затова сега освен шалтерът на българската енергетика се държи от Анкара, само че и кранчето за газта, заключи Йончева.

Водачът на листата на левицата бе безапелационна, че Г ЕРБ си отиват, тъй като нямало властнически режим, който да издържи дълго.
 Тома Биков: Има социална настройка да се вършат отстъпки на политици Обновена
Тома Биков: Има социална настройка да се вършат отстъпки на политици

Биков се надява компанията да не е получила " помощ от политик " - Цветанов
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР