Аферата Джемкорп“ донесе разкол на Промяната“ и Демократична България. След

...
Аферата Джемкорп“ донесе разкол на Промяната“ и Демократична България. След
Коментари Харесай

Разцепление! Депутати на Промяната и ДБ извъртяха мръсен номер на Киро и Асен по време на гласуването

Аферата „ Джемкорп “ донесе ерес на „ Промяната “ и Демократична България. След 4-часови кавги двама от „ Промяната “ и шестима от Демократична България обърнаха тил на Кирил Петков и Асен Василев и гласоподаваха въздържали се по отчета на краткотрайната комисия „ Джемкорп “.

Документът бе признат със 129 гласа „ за “ от парламентарните групи на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, Български напредък и Възраждане. Нито един от техните депутати не гласоподава „ срещу “ или „ въздържал се “.

Единствените, които гласоподаваха срещу бяха Продължаваме промяната и Демократична България, а 8 техни се въздържаха.

След представянето на отчета и изводите на комисията, започнаха диспути и обвинявания сред ГЕРБ и „ Продължаваме промяната “.

Първи взе думата Венко Сабрутев: „ Днес ставаме очевидци на следващия панаир, който разиграва ГЕРБ в пленарна зала, една и съща тематика се претопля за следващ път. “.

Сабрутев съобщи, че Политическа партия са подкрепили основаването на Временна комисия и в 48-то Народно заседание, и в 47-то Народно заседание, с цел да се изчистят всички обстоятелства и условия свързани с меморандума.

„ Временната комисия организира две съвещания, в които се запознахме с елементи с подписания и преустановен към този момент меморандум. Изслушахме някогашния министър на енергетиката, настоящите министри на енергетиката и защитата и шефа на ДАНС. И с цел да се трансформира в същински приятелски съд от времето на соца, комисията реши да гласоподава чуване на Кирил Петков, Асен Василев и Лена Бориславова. Само папата не повикахме и с цел да покаже цялостната си непросветеност Временната комисия водена от Десислава Трифонова изисква да изслуша настоящи депутати по време на пленарно съвещание “, акцентира той.

Сабрутев е безапелационен, че членовете на комисията са открили, че меморандумът не е обвързващ за страната, няма наказания и неустойки за прекратяването му. „ Към момента на сключване на меморандума няма съветски вложители в сдружението “, сподели още той. Депутатът от Политическа партия уточни, че „ за следващ път се потвърди, че опорките на ГЕРБ за неистина, следващата неистина на потвърдени лъжци. “, добави Сабрутев.

Десислава Трифонова от ГЕРБ отговори и съобщи, че от „ Продължаваме промяната “ лъжат и те са длъжни да ги разобличат. Тя сподели няколко документа, на един от които е Йордан Янков. „ Той приказва за 20 милиарда $ и че сте възнамерявали да откраднете целия комплекс „ Марица Изток “ за 20 милиарда $, а не за 1 милиарда $. Именно това е проектът, който стои зад меморандума, подписан от енергийния министър Александър Николов “, разкри Трифонова.

Искрен Митев от Политическа партия също се намеси и донесе кошче до парламентарната естрада. „ Г-н Сабрутев, ще оставя това кошче тук, с цел да можете да оставите този отчет на мястото на което заслужава да бъде оставен “, сподели той.

ГЕРБ очевидно ни вкарват в приказката на Снежанка и седемте борисовки, на седемте неистини, сподели Сабрутев.

„ Няма да можете да извършите държавно управление, връщайте мандата и не губете времето на България “, прикани шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. И се обърна към „ Промяната “: „ Сбогом, дилетанти “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР