АЕЦ Козлодуй взе решение да оттегли иска си по делото

...
АЕЦ Козлодуй взе решение да оттегли иска си по делото
Коментари Харесай

АЕЦ Козлодуй оттегля иска за 1/2 милион срещу медицинска сестра

АЕЦ " Козлодуй " взе решение да отдръпна желае си по делото пестник, оповестява " Фокус ", базирайки се на изказване от централата.

Вижте цялата поциция на управлението на АЕЦ:

" Във връзка с тиражирани в общественото пространство мнения по отношение на заведен иск от АЕЦ " Козлодуй " ЕАД за непозволено увреждане с ответници Наталия Станчева и Йордана Кулинска, управлението на АЕЦ " Козлодуй " ЕАД държи да даде следната информация:

Искът е заведен през месец юли 2023 година за недобросъвестно държание, корист с права, разпространяване на погрешна информация и други, преди встъпване в служба на новия изпълнителен шеф.

След като се срещна с всички условия към случая, изпълнителният шеф на АЕЦ " Козлодуй " ЕАД Валентин Николов, след разискване с принципала на сдружението БЕХ ЕАД и с министъра на енергетиката Румен Радев, взе решение искът да бъде отдръпнат заради прекалено високия размер на претенцията.

Държим да подчертаем, че всички действия в АЕЦ " Козлодуй ", в това число законово изискваното здравно наблюдаване и здравно обезпечаване, се правят при прецизно съблюдаване на настоящата в страната нормативна уредба. "
Няколко жители се събраха през днешния ден на митинга в отбрана на някогашната служителка на АЕЦ " Козлодуй " Наталия Станчева, против която централата заведе дело пестник за 500 000 лева, който бе оповестено, че ще се състои през днешния ден 8:30 ч. пред постройката на Министерство на енергетиката. В 10 часа в Министерството бе импортирано писмо - иск за отдръпване на обвиняванията по делото " пестник " против здравната сестра Наталия Станчева.

" Солидарен съм с госпожа Наталия Станчева и считам този иск за неуместен. Самият аз бях обект на подобен иск и съм един от първите случаи в България, когато се заведе такова дело за заплашване преди съвсем 7 години. Недопустимо е АЕЦ " Козлодуй " да води такива каузи и би трябвало да има последици. АЕЦ " Козлодуй " е страна в страната. Такива предприятия считат, че може да не се преценяват със законодателството на страната ", сподели уредникът на митинга.

Той е безапелационен, че министърът на енергетиката наложително би трябвало да изиска отдръпване на този правосъден иск и да потърси отговорност на чиновниците и представителите на предприятието, които са се заели със завеждането на желае и да закрие това лечебно заведение, което не съществува по смисъла на българското законодателство. " След което да почисти името на АЕЦ " Козлодуй ", което се случва сега, е доста неприятна известност ", добави той.

" Протестът е против този невиждан иск от 500 хиляди лева против жена, която е работила като здравна сестра в АЕЦ " Козлодуй ", уволнена е, тъй като е оказала да прави прегледи като доктор, тъй като не е. В следствие е разкрила една гигантска корист - същестуването на поликлиника на територията на АЕЦ " Козлодуй ", след решение на съда тази поликлиника прекратява активността си. Наталия Станчева прави още ред разкрития за престъпления в АЕЦ " Козлодуй ". Сега новият директорски шеф Валентин Николов подхваща дейности, с цел да накаже госпожа Станчева. Г-н Николов няма нужния стаж от 7 години, с цел да бъде шеф на АЕЦ " Козлодуй " и със странични обществени дейности се пробва са оправдае назначението. Изключителен казус е този иск, тъй като няма никакви обстоятелства, които да потвърждават нарушавания или вреди, които да е нанесла госпожа Станчева, в противен случай тя като жител пази всички нас и всички европейски жители към България, тъй като е подхванала деяние, което е лимитирало една зловредна процедура и в случай че се случи нуклеарен случай би играла роля да ограничи преодоляването на един подобен случай ", сподели различен пострадал Петър Кърджилов.

По думите му на територията на АЕЦ " Козлодуй " има и други обекти, които не би трябвало да са там - има аптека, ресторант, банка - въобще няма кой да реагира против тези неща. " От една седмица насам 6-и блок работи на доста понижена мощ, което е кандидат в зимна аргументация. Според специалисти става въпрос за проблеми е 6-и блок имаше няколко случая през годините в него, което значи, че има нещо, което те крият. Призоваваме министър Радев да предприеме дейности, да научи какви са аргументите и обстоятелствата за това дело " пестник ", което са образували против госпожа Наталия Станчева и надлежно настояваме и той да изиграе ролята и АЕЦ " Козлодуй ", добави Кърджилов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР