АЕЦ Козлодуй“ е оттеглила иска си срещу Наталия Станчева в

...
АЕЦ Козлодуй“ е оттеглила иска си срещу Наталия Станчева в
Коментари Харесай

АЕЦ „Козлодуй“ оттегли иска за 500 000 лева, заведен срещу медицинска сестра

АЕЦ „ Козлодуй “ е отдръпнала желае си против Наталия Станчева в размер на 500 000 лв., оповестиха от пресцентъра на централата. Според здравната сестра на територията на електроцентралата се

Станчева подава десетки заявки за достъп до социална информация, вследствие на които излиза наяве, че Службата по трудова медицина към централата е превърната в нерегистриран Диагностично-консултативен център. Той прави фиктивни лекарски прегледи на чиновниците на нуклеарната централа , по изказвания на дамата.

„ Бях уволнена преди година и половина, тъй като отхвърлих да правя медицински прегледи, които не са в моята подготвеност. След 3 инстанции съдът ме възвърне на работа. По време на делото изникнаха данни, които водеха към странни нередности и нарушавания “, сподели още Станчева пред „ NOVA “. Преди дни от централата показаха, че искът против здравната сестра е заведен от предходното управление.

Ето цялата позиция на АЕЦ „ Козлодуй “ :

„ Във връзка с тиражирани в общественото пространство мнения по отношение на заведен иск от „ АЕЦ Козлодуй ” ЕАД за непозволено увреждане с ответници Наталия Станчева и Йордана Кулинска, управлението на „ АЕЦ Козлодуй ” ЕАД държи да даде следната информация:

Искът е заведен през месец юли 2023 година за недобросъвестно държание, корист с права, разпространяване на погрешна информация и други, преди встъпване в служба на новия изпълнителен шеф.

След като се срещна с всички условия към случая, изпълнителният шеф на „ АЕЦ Козлодуй ” ЕАД Валентин Николов, след разискване с принципала на сдружението БЕХ ЕАД и с министъра на енергетиката Румен Радев, взе решение искът да бъде отдръпнат заради прекалено високия размер на претенцията.

Държим да подчертаем, че всички действия в АЕЦ „ Козлодуй ”, в това число законово изискваното здравно наблюдаване и здравно обезпечаване, се правят при прецизно съблюдаване на настоящата в страната нормативна уредба. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР