AES Гео Енерджи, част от AES България, сключи рамков договор

...
AES Гео Енерджи, част от AES България, сключи рамков договор
Коментари Харесай

AES Гео Енерджи сключи договор за сътрудничество с Технически университет

AES Гео Енерджи, част от AES България, подписа рамков контракт за съдействие и съгласуваност с Технически университет – Варна. Договорът беше парафиран от изпълнителния шеф на AES България Иван Цанков и от ректора на Технически университет – Варна проф. доктор инж. Венцислав Вълчев.

Двете страни ще си сътрудничат при образование за придобиване на подготовка по компетентност „ Възобновяеми енергийни източници “ на ТУ - Варна и други области от съвместен интерес. Предвижда се да бъдат провеждани образователни практики, студентски стажове, визити с научна и образователна цел, пробна работа на студенти, докторанти и специализанти от висшето образователно заведение и поощряване на професионалната им реализация. AES Гео Енерджи поема уговорката да подкрепя студентите посредством стипендии и възнаграждение на семестриални такси. В контракта е планувано също взаимно присъединяване в интернационалните, национални и районни планове и образуване на научни конференции, семинари, презентации и продан на информация.

„ Това е следващата стъпка по пътя към по-зелено енергийно бъдеще, за което световният софтуерен водач AES работи интензивно. Вярвам, че по този метод ще мотивираме от ден на ден младежи да се насочат към бъдещето на енергийния бранш, а точно потреблението на ВЕИ технологиите “, съобщи изпълнителният шеф на AES България Иван Цанков.

Още от идващия образователен учебен срок експерти, работещи в най-големия вятърен парк в България – ВяЕЦ „ Свети Никола “, ще се включат в образованието на студентите. Освен това, AES Гео Енерджи и Технически университет – Варна ще стартират взаимното показване на специалността в междинните учебни заведения на страната.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР