Аерокосмическите сили на Корпуса на стражите на Ислямската революция не

...
Аерокосмическите сили на Корпуса на стражите на Ислямската революция не
Коментари Харесай

Потресаващо: Съдбовен малшанс помогнал на съветската ракета да свали украинския "Боинг"

Аерокосмическите сили на Корпуса на стражите на Ислямската гражданска война не са знаели, че излитането на "Боинг " 737-800 на Международните авиолиний на Украйна от летището в Техеран на 8 януари е било арестувано с 1 час.

Тази детайлност от ракетния удар по машината бе публикувана в Туитър от военния анализатор от Малта Бабак Тагвей, който се базира на неназовани източници.

По думите на източника, зенитният ракетен комплекс руско произвеждане Тор-М1, чийто оператор е решил да смъкна самолета, не е бил включен към C4I, автоматизираната система за ръководство и разузнаване, заради което той не е имал настоящи данни за полетите от техеранското летище.

Освен това към този момент се разбра, че той е нямал в тази инфарктна обстановка и връзка с висшестоящото командване, най-вероятно заради задействани в региона средства за радиоелектронна битка, и е се е наложило в границите на секунди да вземе самичък съдбовното решение за пуск.

Излитането на украинския аероплан от иранската столица фактически се е забавило с съвсем час, излиза наяве от данните на онлайн тракера Flightradar24.

Според откритото разписание, на 8 януари, както и в другите дни, лайнерът е трябвало да излети в 05:15 по локално време (03:45 българско), само че вместо това в действителност самолетът е изхвърчал в 06:12 локално време.
Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР