Адвокатската кантора Mossack Fonseca в Панама, която стои в основата

...
Адвокатската кантора Mossack Fonseca в Панама, която стои в основата
Коментари Харесай

Кантората, от която тръгна Panama Papers, спира работа

Адвокатската адвокатска фирма Mossack Fonseca в Панама, която стои в основата на абсурда Panama Papers, разгласи, че стопира своята активност поради " непоправими вреди " върху репутацията, съобщи БГНЕС.
" Влошаването на нашата известност, медийната акция, финансовият напън и непозволените дейности на панамските управляващи, провокираха непоправими вреди, чиито последици постановиха цялостното прекъсване на активността в края на месеца ", се споделя в публично официално съобщение. В него се прецизира, че единствено една понижена група ще продължи да се занимава с съвещания на управляващите и на други частни или публични субекти.
Скандалът Panama Papers избухна на 3 април 2016 година с приключването на 11,5 млн. цифрови досиета на адвокатската компания, в това число и поверителни документи. Това провокира вълна от потрес по света и докара до оставката на исландския министър председател Сигмундур Давид Гунлаугсон. Сред засегнатите от абсурда обществени персони се открояват имената на пакистанския министър председател Наваз Шериф, аржентинския президент Маурисио Макри, испанския кинематографист Педро Алмодовар, хора към съветския президент Владимир Путин и към китайския държавен глава Си Дзинпин, аржентинската футболна звезда Лео Меси и още доста други.
След изследване от разнообразни медии на Panama Papers беше разкрита огромна система за укриване на налози, при което стана ясно, че редица банки са подпомагали клиентите си. Най-малко 150 следствия бяха стартирани в 79 страни. Те ще изследват за вероятно отбягване на налози или пране на пари, сочи американския център за публичен интегритет.
През юни предходната година Юрген Мосак – един от създателите на адвокатската фирма, призна, че е бил заставен да затвори множеството от офисите в чужбина поради липса на работа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР