Адвокатската гилдия има нужда от нов устройствен закон, който ясно

...
Адвокатската гилдия има нужда от нов устройствен закон, който ясно
Коментари Харесай

Първа национална конференция на свободните адвокати в България

Адвокатската колегия има потребност от нов организационен закон, който ясно да регламентира специалността, а и да отбрани в оптималната степен ползите на жителите. Около това се сплотиха адвокати от цялата страна, които се събраха в Пловдив за първата национална конференция на свободните юристи в България. Дискусиите бяха излъчени онлайн в обществените мрежи, където са проследени от над 1700 юристи.

Пловдив

Законът за адвокатурата директно визира 14 000 адвокати в страната. Според гилдията обаче сегашната разпореждания имат огромни недостатъци.
Александър Пелев, Софийска адвокатска гилдия: Нямаме записано категорично в закона какво е адвокатска активност. И от там към този момент се получава по този начин, че лица без подготовка могат да правят такава активност, без никакви последствия за тях.
За промени в закона интензивно се приказва през последните пет години. Според адвокати обаче разговорът с Висшия адвокатски съвет не е добър. Затова провеждат и конференцията.
Георги Гайдаров, Софийска адвокатска гилдия: Това е взаимно належащо, защото действително това е законът, по който ще работим всички, освен Висшият адвокатски съвет. Да се чуе мнението на повече хора, защото до момента законът беше одобряван по-скоро в монологична форма.
Форумът в Пловдив завърши с правенето на документ, съдържащ оферти и хрумвания за законодателни промени. Те ще бъдат адресирани на първо време до Висшия адвокатски съвет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР