Адвокатката на полицая, убил родителите си: Доживотната му присъда е

...
Адвокатката на полицая, убил родителите си: Доживотната му присъда е
Коментари Харесай

Само в Марица: Полицай Караджов с първо интервю от затвора

Адвокатката на служителя на реда, умъртвил родителите си: Доживотната му присъда е правосъдна неточност
Венцислав Караджов - някогашен служител на реда от Икономическа полиция и сегашен обвиняем, даде извънредно изявление от килията си в пловдивския затвор особено за читателите на вестник " Марица ". В своята изповед той споделя през какви тествания минава и по какъв начин се усеща човек, упрекнат в разстрела на личните си родители.

- Как живеете от момента, в който чухте произнасянето на доживотната присъда?

- Пребиваването ми в ареста и пандиза в Пловдив повече от 2,6 година е откраднат живот от един изцяло почтен човек. В моя случай служители на реда посредством противозаконни способи и средства са принуждавали очевидците да дават погрешни показания в полза на следствието. По моите 2 каузи над 10 индивида очевидци обявиха пред съда, че са били принудени в хода на полицейските беседи да дават погрешни показания в интерес на проверяващите. По делото за убийството на родителите ми бяха разпитани над 70 очевидци за събиране на характеристични данни, нямащи отношение по делото като действие. Съгласно правилата на правото, дали едно лице е положително, или неприятно, изрично не го прави причинител на закононарушение. Нямах опция за действителна отбрана, производството против мен се трансформира в кланица, на която с юриста ми действително присъствахме най-вече като статисти.

- Вярвате ли, че след обжалването присъдата Ви ще бъде изменена?

-Аз съм уверен в своята непорочност и ще се боря за цялостното ми оневиняване, като не одобрявам извънредно несправедливата първоинстанционна присъда. Има морални хора в правосъдната власт, които работят обективно, не се поддават на въздействие и съблюдават законите и конституцията. В тази връзка смятам, че въззивните инстанции ще ме оправдаят изцяло и ще прекратят този неприличен фарс против мен и фамилията ми.

- Вие ли убихте майка си и татко си?

- Категорично декларирам, че нямам нищо общо със гибелта на родителите си и в никакъв случай даже не съм си мислил да извърша такова действие. Не отхвърлям, че през последните няколко години от живота им не бяхме в положителни връзки и имахме доста спорове във връзка заведените две цивилен каузи за неподвижен парцел в Пловдив от мен. По мотив на тези наши спорове бяха осъществени инспекции от II районно управление (на МВР) - Пловдив и Районна прокуратура - Пловдив, които завършиха с преустановяване заради неналичието на данни за закононарушение.

Аз в никакъв случай не съм желал да имам спорове с родителите си и в никакъв случай не съм ги предизвикал, като затова търсех правата си само по легален метод. Спекулацията, че съм ги бил тормозил и заплашвал с ликвидиране, изрично не дава отговор на истината. И цели само да сътвори негативна социална настройка против мен, все едно че аз съм единственият човек в тази страна със фамилни проблеми и каузи.

- Как синът и брачната половинка Ви одобряват обстановката?

- Детето и брачната половинка ми са директни очевидци очевидци на моето оправдание за времето, в което ме упреква прокуратурата - от 19 до 21 часа на 15 май 2016 година Във връзка с това събитие те безусловно бяха “размазани ” да трансформират първичните си показания. С тях беше беседвано съвсем непрекъснато, като към оня миг детето ми беше малко над 14 години и имаше съществени здравословни проблеми. На 18 май 2016 година при сказка в 01 часа измежду нощ синът ми беше отведен и разпитван в Криминална полиция, където се намирахме и ние със брачната половинка ми. Той беше мощно смутен, плачеше и описа, че им е обяснявал игрите си на компютър, а те му показвали същински револвери и патрони. Разпитвалата го психоложка по този начин се увлече, че твърдеше, че детето ми действително е употребило револвер Глог 18 - в случай, че това е картечен револвер, който е неразрешен за приложимост и продажба на територията на България.

- От самото начало на следствието и през целия развой в Окръжния съд Вие твърдите, че сте почтен. Ако е по този начин, по какъв начин си обяснявате присъдата?

- Аз бях наказан напълно на косвени доказателства, които сами по себе си съставляват догатки и не са директни доказателства. Например обвиняването твърди, че има видеозаписи на татко ми, брачната половинка ми и мен, които обаче не съществуват сред кориците на делото.

- Кой може тогава да е умъртвил родителите Ви? Имате ли Ваша версия?

-Аз нямам никаква визия кой е умъртвил родителите ми, единственото нещо, което знам на 100%, е това, че не съм аз. Като версии има няколко, само че прокуратурата отхвърли да работи по всичко друго от това аз да съм целта. По свидетелски показания има данни, че в региона на парцела са се навъртали наркомани и е имало сборище. Отказано беше да се ревизира и неналичието на забележителна сума пари - над 20 000 лв., от продажбата на аграрни земи от майка ми, за които се разбра след това. За себе си имам построени още версии, само че инспекцията им след подобен нескончаем интервал на безучастие размива съществено тяхната успеваемост.

- Коментирайте доказателствата, въз основата на които Ви дадоха пожизнен затвор?

-Реално няма доказателства. Осъдиха ме на догатки, наречени косвени доказателства. Прокурорката уточни, че фактически няма директни доказателства за моя съпричастност, само че все пак тя е уверена, че аз съм причинителят. А доказателства липсвали не тъй като съм бил почтен, само че тъй като съм бил доста интелигентен, съм заличил доказателствата! От тези думи се подразбира по какъв начин може да бъде наказан всеки, което звучи напряко извънредно в една сякаш демократична страна.

За датата и часа, в който ме набеждават, че съм направил това закононарушение, имам оправдание от трима очевидци очевидци, че съм се намирал на друго място. Поради тази причина проверяващите желаеха да пречупят посредством денонощен тормоз брачната половинка ми, детето ни и тъща ми да трансформират показанията си. В “беседите ” с тях персонално участваше някогашният зам.-директор на ОДМВР - Пловдив, с който аз работех в Икономическа полиция - Пловдив, и с който бяхме в изострен длъжностен спор. Бил съм заплашван, че ще се погрижат да бъда уволнен и даже изпратен в пандиза.

Най-абсурдното по делото за убийството на родителите ми е, че следствието даже не можа да потвърди, че е осъществено на 15 май 2016 година сред 19 и 21 часа. Съдебномедицинската експертиза от 18 май 2016 година показва две-три денонощия като времеви интервал за гибелта на родителите ми, а не съответен ден или час. Реално от следобеда на 14 май 2016 година до намирането на труповете им на 17 май 2016 година родителите ми не са били виждани от очевидец или заснемани на охранителни видеокамери, както и не са разговаряли по телефоните си с някого. По делото има материали, в които е видно по какъв начин полицейски чиновници са принуждавали по време на разпит свидетелката Анна П. да каже, че е била разговаряла и видяла татко ми към обяд на 15 май 2016 година

Осъдиха ме в случай, че имам оправдание, че не се знае действително часът и датата на убийството, на мястото на престъплението не са открити мое ДНК, пръстови отпечатъци или следи от обувки, кръв, барутни или стъклени частици, сходни с тези от мястото на престъплението по тялото и облеклата ми. Експертизите показват причинител в изправено състояние от 185-190 см, а аз съм висок 194,5 + обувки най-малко 197-198 см. Не съм сниман от видеокамери в целия квартал да пристигам или отивам някъде, няма очевидци, които да са ме виждали в посочения интервал наоколо до мястото на престъплението. А не е намерено и оръжието на закононарушението, не са открити противозаконни муниции мое владеене, както и каквото и да е друго, което да ме прави съпричастен.

- Какво желаете да кажете на хората, които Ви познават?

-Да не имат вяра на това незаслужено обвиняване. В последна сметка истината ще излезе нескрито. В бъдеще ще изнеса спомагателна информация, с цел да се разбере по какъв начин всеки жител у нас е уязвим и може да се трансформира в жертва на една продънена правосъдна система и неработеща полиция, където кариеризмът, персоналният интерес и безнаказаността може да убие всичко човешко. Моето обръщение към всички почтени и виновни хора е да не се помиряват и боят от несправедливостта, тъй като това дава живот, а да се борят с нея.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР