Адвокатка с отнети права и с условна присъда застава пред

...
Адвокатка с отнети права и с условна присъда застава пред
Коментари Харесай

Адвокатка с отнети права пали клиенти

Адвокатка с отнети права и с условна присъда застава пред Районен съд Пловдив по обвиняване, че е продължавала да упражнява специалност, от която е лишена по смисъла на Закона за адвокатурата.

Подсъдима по делото е З.В.Д. от Димитровград, упрекната за това, че в интервала 12.01.2015 година – 15.05.2019 година в Димитровград, при изискванията на продължавано закононарушение, упражнявала адвокатска специалност, без да има съответната дееспособност.

Тя оказвала правно подпомагане на разнообразни лица по отношение на правенето на молби, искови молби, тъжби, писмени отговори, заявление и други документи по цивилен, наказателни и административни каузи, и до разнообразни институции, давайки и устни съвещания по въпроси на правото.

Подсъдимата  била вписана в регистъра на юристите към Апелативен съд – Хасково, само че за осъществени дисциплинарни нарушавания по Закона за адвокатурата й били налагани няколкократно дисциплинарни санкции, вкл.  „ отнемане от право да упражнява адвокатска специалност “, и „ отнемане от независимост “, което наказване било отсрочено с изпитателен период.

Въпреки, че е изгубила своята дееспособност като юрист, подсъдимата траяла да се занимава с адвокатска активност в адвокатската фирма си, като табелите, с които се указвало, че е юрист, не били отстранени.

Поради това жители я посещавали за съвещания.

По този метод подсъдимата траяла с тази си активност, в това число в интервал на водено против нея наказателно произвеждане.

Делото е планувано за Разпоредително съвещание, а арбитър е Иван Бекяров.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР