Адвокатка разкри за отвлечено дете два дни след влизането ни

...
Адвокатка разкри за отвлечено дете два дни след влизането ни
Коментари Харесай

Адвокатка разкри за отвлечено дете два дни след влизането ни в Шенген

Адвокатка разкри за отвлечено дете два дни след влизането ни в Шенген. По думите на Йорданка Бекирска след два несполучливи опита, които са регистрирани, имаме сполучлив опит за похищение на дете.

Проблемът е там, че преди свободното пътешестване имаше рестрикции, имахме инспекции по границите, а в този момент нямаме. Има инспекция от самата самолетна компания преди самото качване на самолета и то е единствено, с цел да бъде разпознат пасажерът. Това съобщи в " Денят стартира " Бекирска, юрист по фамилно право.

По думите й Хагската спогодба оказва помощ при такива случаи.

" Хагската спогодба е международно-правна протекция против родителското похищение, което се приема за доста съществено нарушаване на детските права. Както е в този случай, защото майката е отвляклата детето - доста е неверно да се счита, че бащата би трябвало д води дело против майката, не, българската страна би трябвало да води дело против белгийската, където е отведено детето ", изясни още юристът.

Тя сподели, че процедурата по връщането на детето е 6 седмици.

" Процедурата е 6 седмици. От момента, когато бъде локализирано детето, белгийският съд би трябвало наложително да го върне на бащата тук. В България така наречен " родителско похищение " не е криминализрано, само че в доста други страни е ", посочи Йорданка Бекирска.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР