Адвокатите, занимаващи се с криптовалути се противопоставят на неотдавнашните коментари

...
Адвокатите, занимаващи се с криптовалути се противопоставят на неотдавнашните коментари
Коментари Харесай

Крипто адвокати се противопоставят на твърденията на председателя на SEC

Адвокатите, занимаващи се с криптовалути се опълчват на неотдавнашните мнения на Гари Генслер, че всяка криптовалута като се изключи Биткойн, е скъпа книга.

Наскоро Гари Генслер, ръководител на Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища на Съединени американски щати (SEC) съобщи в изявление за списание New York Magazine, че всяка криптовалута като се изключи Биткойн е скъпа книга и попада под юрисдикцията на SEC.

В отговор няколко крипто адвокати отвърнаха на удара, заявявайки, че SEC няма правна опция да контролира крипто пространството.

Твърдения и опровержения на Генслер

В изявлението Генслер съобщи, че  попада в компетенциите на SEC, обяснявайки, че другите крипто планове.

Въпреки това Джейк Червински, правист и началник на политиката в групата за отбрана на крипто бранша Blockchain Association, твърди в туитър, че  въпреки претенциите му за притежаване на крипто бранша. Червински добави, че до момента в който SEC своята пълномощия над всеки токен, то тя.

Логан Болинджър, различен юрист повтори мнението на Червински в туитър, заявявайки, че мненията на Генслер по отношение на това какво е или не е скъпа книга не са правно диспозитивни, което значи, че те не са окончателното правно решение.

Той добави:


НЕ ИЗПУСКАЙ: 


Гейбриъл Шапиро, основен консултант в капиталовата компания Delphi Labs акцентира в поредност от туитове видимо невъзможните насилствени ограничения, които Комисията ще би трябвало да предприеме по отношение на промишлеността, с цел да утвърди своето предписание.

Шапиро съобщи, че над 12,300 токена на стойност към $663 милиарда са – съгласно Генслер – нерегистрирани скъпи бумаги, които са противозаконни в Съединени американски щати. Агенцията ще би трябвало да заведе дело против всеки основател на токени, което би означавало 12,300 каузи.

Той твърди, че регистрацията в SEC освен е прекомерно скъпа за множеството основатели на токени, само че и няма явен път за регистрация на токени.


 


Потенциални последствия от настояванията на SEC

Ръководителят на политиката в органа за покровителство Bitcoin Policy Institute, Джейсън Брет съобщи, че мненията на Генслер не би трябвало да са мотив за празнуване, а за боязън и съобщи, че.

Мнозина в крипто пространството показаха угриженост, че изказванията на SEC биха могли да задушат нововъведенията и вложенията в промишлеността, защото основателите на токени ще бъдат принудени да харчат огромни суми пари за регистрация или ще бъдат изправени пред санкции и изваждане от листата.

Заключение

Въпреки че изказванията на Генслер провокираха дискусия в крипто пространството, следва да забележим по какъв начин SEC ще продължи с регулирането. Агенцията и преди е предприемала дейности против компании и физически лица в промишлеността, само че големият брой токени и планове в бранша може да затрудни правоприлагането. Засега крипто юристите и специалистите от сектора ще продължат да наблюдават развиването на обстановката и да се опълчват на регулаторните превишения, когато е належащо.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР