Адвокатите, подали иска срещу VW Group от името на хиляди

...
Адвокатите, подали иска срещу VW Group от името на хиляди
Коментари Харесай

Дизелите на VW са по-зле след фикса на лъжливия софтуер

Адвокатите, подали желае против VW Group от името на хиляди притежатели на коли настояват, че над 10% от притежателите, чиито коли са били ремонтирани след „ Дизелтейт”, настояват, че техните коли губят мощ при висока скорост.

Адвокати Слейтър и Гордън от адвокатска адвокатска фирма Slater and Gordon декларират, че хиляди притежатели на коли VW, Audi, Seat и Skoda са имали проблеми с надеждността на своите коли, откакто те са минали през ремонт, обвързван с открития в тези коли преди години лъжовен програмен продукт. Проучването, извършено от адвокатската фирма, разкрива, че 40% от запитаните са имали проблем с надеждността на автомобила си.

Най-често изтъкваните проблеми са повишен разход на гориво (18%), понижаване на мощността на мотора (16%), трептения в мотора (11%) и тотална вреда за мотора (2%). Повече от половината от респондентите декларират, че съжаляват, че автомобилът им е бил в сервиза за обезвреждане на лъжливия програмен продукт посредством т. нар фикс.

Адвокатската адвокатска фирма съставлява над 40 000 автомобилни притежатели, наранени от „ Дизелгейт”. Над 17 000 индивида са взели участие в изследването, като от тях 11 600 са споделили, че колите им са били ремонтирани от VW след „ Дизелгейт”. Проучването е оповестено по отношение на идно решение на най-висшата правосъдна инстанция на Острова, която би трябвало да се произнесе дали е законово изискан стартът на най-големия групов иск в английската правосъдна история.

Проучването разкрива още, че към 8% от коли, минали през процедурата за премахване на лъжливия програмен продукт, са имали над пет обособени дефекта по-късно.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР