Адвокатите на Цветомир Ценов-Квиц и задържаните от бандата му се

...
Адвокатите на Цветомир Ценов-Квиц и задържаните от бандата му се
Коментари Харесай

Адвокатите на Квиц го обявиха за смъртно болен, но номерът не мина и остана в ареста

Адвокатите на Цветомир Ценов-Квиц и арестуваните от бандата му се пробваха да убедят оня ден Апелативния спецсъд, че техните подзащитни имали естествена „ трудова дейност” и по тази причина би трябвало да излязат на независимост. Според бранителите техните клиенти са работили като охранители във компанията на някогашната жена на Квиц и не са се занимавали с осъществяване на закононарушения.
Пред съда юристите акцентираха куп аргументи, заради които арестуваните би трябвало да излязат от ареста с по-леки ограничения от задържане под стража. Сред причините им бяха фамилни, обществени и здравословни аргументи. В поддръжка на тези изказвания пред съда бяха показани писмени доказателства - адресни регистрации, трудови контракти, медицински експертизи на членове на фамилиите им и прочие
За посочения за лидер на бандата Квиц е подаден документ от томографско проучване на главата и бъбреците, съгласно което той има кисти в тях. Защитата изиска да му бъде направена съдебномедицинска експертиза, която да покаже дали той би трябвало да се оперира в болница отвън пандиза и дали положението му разрешава да седи зад решетките.
Магистратите отхвърлиха настояването, както и молбите на арестантите за по-леки ограничения и както е известно, ги оставиха зад решетките.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР