Адвокатите на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп се опитват

...
Адвокатите на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп се опитват
Коментари Харесай

Тръмп се опитва да спре разследване на ФБР срещу себе си

Адвокатите на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп се пробват да спрат следствието, което ФБР прави против него, заяви Скай нюз. 

Те желаеха от федерален арбитър да попречи на ФБР с преглеждането на документите, открити от имението на Тръмп във Флорида, докато не бъде назначен неутрален следовател.

Искането беше включено в правосъдна документи.

" Правоохранителните органи са щит, който пази Америка. Те не могат да бъдат употребявани като оръжие за политически цели ", пишат юристите в понеделник. Затова търсим правосъдна помощ след невиждано и излишно навлизане в Мар-а-Лаго. "

Документът категорично изисква назначението на специфичен специалист - принцип, който разрешава на президентите да задържат определени комуникации от обществено откриване.

Припомняме, че по време на обиска в резиденцията на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп чиновниците на ФБР са иззели, наред с други неща, три негови паспорта, единият от които е с изминал период на годност. 

Това заяви самият Тръмп. " Това е офанзива против политически опонент на невиждано до момента равнище в нашата страна. Трети свят! " - написа някогашният президент на Съединени американски щати и назовава случилото се кражба.

На 8 август федерални сътрудници претърсиха резиденцията " Мар-а-Лаго " във Флорида. През февруари Националната администрация на Съединени американски щати по архивите и документите изрече съмнение, че Тръмп е изнесъл от Белия дом 15 кашона с документи, в това число класифицирани, когато е напуснал поста си. По-късно документите са върнати, само че Министерството на правораздаването издава заповед за обиск на чиновници на ФБР, с цел да се увери, че в парцела не са останали никакви документи.

Според списък на конфискуваните документи федералните сътрудници са се интересували от 11 комплекта документи в резиденцията на Тръмп, някои от които са били обозначени като " поверителни ", " секретни ", " строго секретни " и " поверителна класифицирана информация ".

ФБР подозира Тръмп в нарушение на Закона за шпионажа, заяви Политико в средата на август. Подобно решение беше взето и от Камарата на представителите на Съединени американски щати, която прикани Националната разследваща работа на страната да проверява някогашния президент за нарушавания на закона за шпионажа. " Поведението на някогашния президент Тръмп евентуално излага националната ни сигурност на сериозен риск ", се споделя в писмото до ръководителя на организацията Аврил Хейнс.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР