Адвокати ирландската рок група U2 са внесли във федералния съд

...
Адвокати ирландската рок група U2 са внесли във федералния съд
Коментари Харесай

Обвиниха U2 в плагиатство

Адвокати ирландската рок група U2 са внесли във федералния съд на Ню Йорк да отхвърли подадения против бандата по-рано иск с обвинявания в плагиатство.

Документът е оповестен в електронната база данни на съда, предава Бгнес. Искът е на английския композитор Пол Роуз. Той обвиняма U2, че са изкопирали една от неговите песни.

Музикантът твърди, че те са употребявали голям брой от неговите детайли от песента Nae Slapin за своя шлагер The Fly от албума Achtung Baby. Роуз твърди, че U2 са чули неговото парче през 1989 година, откакто подписали контракт със звукозаписната компания " Айлънд рекърдс ".

Потърпевшият желае да му бъдат заплатени не по-малко от 5 милиона $. Ирландците обаче показват, че " сред песните няма подобие. " Адвокатите на групата обръщат внимание, че Роуз е подал правосъден иск против нея повече от 25 години след излизането на албума " Achtung Baby ".

Британецът обаче се оправдава, че по това време той преди малко почнал музикалната си кариера и се страхувал, че процесът може да го унищожи.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР