Адвокатът по наказателни дела на Хънтър Байдън подава молба да се оттегли от федералното си дело

...
Вашингтон — най-добрият адвокат по наказателни дела на Хънтър Байдън
Коментари Харесай

Вашингтон — най-добрият адвокат по наказателни дела на Хънтър Байдън подаде молба във вторник с молба да напусне правния екип на първия син в Делауеър седмици след споразумението за признаване на вината, което той имаше договорени с федералните прокурори се разпаднаха, според новоподадените съдебни документи. Този срив ускори решението на главния прокурор Мерик Гарланд миналата седмица да издигне американския прокурор, занимаващ се с въпроса, до статут на специален адвокат.

Във вторник Кристофър Кларк поиска разрешение от федерален съдия да се оттегли от защитата на Хънтър Байдън, позовавайки се на възможността вече несъществуващото споразумение за признаване на вината и други дискусии с прокурорите да се превърнат във фокуса на нов съдебен спор.

„Въз основа на последните събития изглежда, че преговорите и изготвянето на споразумението за признаване на вината и споразумението за отклоняване ще бъдат оспорвани, а г-н Кларк е проницателен свидетел на тези въпроси“, се посочва в искането, подадено от адвокатите на Байдън Вторник каза. „Съгласно правилото „свидетел-адвокат“ не е препоръчително г-н Кларк да продължи като адвокат по това дело.“

специален прокурор по въпроса, след като Гарланд каза, че Вайс е поискал повишението, за да се справи с текущото разследване на сина на президента.

„Като специален прокурор, той ще продължи да има властта и отговорността, които има преди това упражнява да наблюдава разследването и да решава къде, кога и дали да повдигне обвинения“, каза Гарланд, повтаряйки минали изявления на Вайс, че разследването продължава.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР