Адвокатът на загиналите в Германия българи: Пожарът в Золинген е

...
Адвокатът на загиналите в Германия българи: Пожарът в Золинген е
Коментари Харесай

Адвокатът на загиналите в Германия българи: Пожарът в Золинген е умишлен

Адвокатът на починалите в Германия българи: Пожарът в Золинген е тенденциозен. Властите в Золинген са удостоверили, че става дума за тенденциозен палеж. Това удостовери пред Българска национална телевизия юристът на жертвите Фатих Зингал.

Засега казусът не се преглежда като закононарушение от ненавист, въпреки че по думите му в Германия сега има доста такива действия.

Адвокатът на починалите в Германия българи: Пожарът в Золинген е тенденциозен

Зингал е юрист на четиримата починали български жители и от услугите му евентуално ще се възползват и останалите трима потърпевши наши сънародници. Това са мъж, жена и дете.

Възрастните са в профилирана болница в Кьолн в тежко положение. Детето също е под лекарско наблюдаване в Золинген.

Случаят провокира всеобща реакция в града, разяснява още юристът.

Припомняме, че Къчно и Галя Жилови били в Германия единствено от няколко седмици. Те съумяват да намерят заслон с децата си в жилище на таванския етаж в постройка в Солинген. Сградата е известна с това, че е населявана най-вече от мигранти. И пожарите там не са необичайност.

В пламъците живота си губят 39-годишния Кънчо, брачната половинка му Катя на 29 години и двете им дребни деца – двегодишната Галя и Емили, която е била бебе единствено на шест месеца. Български мюсюлмани от турски генезис.

Властите в Германия са безапелационни – става въпрос за тенденциозен палеж. Освен починалото семейство, в болница са откарани други девет жители на същата постройка.

Къчно и Галя Жилови били в Германия единствено от няколко седмици.

Те съумяват да намерят заслон с децата си в жилище на таванския етаж в постройка в Солинген. Сградата е известна с това, че е населявана най-вече от мигранти. И пожарите там не са необичайност, отбелязва немският вестник Билд.

Преди това четиримата били на посетители при родственици в близкия град Гелзенкирхен. Прекарали си нехайно – вкусна храна, приятни диалози и доста занимания. Отхвърлили поканата на братовчедите си да останат да пренощуват там – нещо, което е щяло да избави живота им.

Източник: Българска национална телевизия

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР