Адвокатът на убиеца на таксиметровия шофьор от Разград изтъкна младост

...
Адвокатът на убиеца на таксиметровия шофьор от Разград изтъкна младост
Коментари Харесай

Домашен арест поиска адвокатът на Пембеев, съдът бе категоричен, че мястото му е в ареста

Адвокатът на килъра на таксиметровия водач от Разград посочи младост и чисто правосъдно минало като мотив за по-лека мярка за неотклонение, съдът обаче изрично не кредитира тези причини и остави Сали Пембеев в ареста за непрекъснато.

Заседанието продължи по-малко от 30 минути. Съдия по мярката бе ръководителят на Окръжен съд-Разград Лазар Мичев. Пред него прокурорът Сезгин Османов обоснова настояването си със всичките причини по Наказателно-процесуалния кодекс за сходна мярка – налице е обосновано съмнение, че Пембеев е направил тежкото закононарушение, заплаха да се укрие или извърши друго закононарушение, в случай че мярката бъде друга. Османов разяснява още, че закононарушението е осъществено с грубост и авансово желание. Съобщи още, че мъжът е захвърлил оръжието, с което направил убийството, и ножът още не е открит.

Адвокат Радостин Ковалаков призна положителната работа на органите на досъдебното произвеждане, които даже и съгласно него за 48 часа са събрали голям брой доказателства, с цел да се направи обосновано съмнение, че Пембеев е причинител на грабежа, съпроводен с ликвидиране. Видимо на бранителя му бе мъчно да изтъкне аргументи за по-лека мярка – домакински арест, само че въпреки всичко сподели, че не били изяснени претекстовете за осъществяването на това закононарушение, а другите му причини бяха младостта и чистото правосъдно минало на Пембеев.

Младостта и чистото правосъдно минало не са съображение за по-лека мярка, безапелационен бе арбитър Мичев. Той детайлно разказа претекстовете си да постанови задържането на Пембеев за непрекъснато в ареста. Според него са налице значителен брой доказателства – протоколи от огледи, претърсвания, освидетелстване, различаване на разположение, гласни доказателства от общо деветима очевидци, експертиза от аутопсията. Обвиняемият е избягал от мястото на престъплението, опитал е да заличи следите от действието си, няма непрекъснат адрес, постоянно пътува до Германия. Най-подходящата мярка е задържане под стража, приключи арбитър Мичев.

Срокът за тъжба и митинг на решението му пред Апелативен съд-Варна е три дни, в случай че бъде подадена тъжба, правосъдното съвещание ще е на 5 март.-->

В правосъдната зала обвиненият мъчно разбираше какво го питат, затрудни са да разгласи рождената си дата, както и какво поданство има. Първоначално съобщи, че ще се възползва от правото си да разгласи своята позиция по настояването за непрекъсната мярка, само че след това сподели „ отхвърлих се ”. При предлагането за последна дума повтори подсказването на юриста си – „ отпущам на съда ”. В залата отхвърли да бъде сниман.
 Домашен арест изиска юристът на Пембеев, съдът бе безапелационен, че мястото му е в ареста Радка Минчева

 Домашен арест изиска юристът на Пембеев, съдът бе безапелационен, че мястото му е в ареста Радка Минчева
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР