Адвокатът на шофьорката Цвета Таскова от АМ Тракия, Георги Динев,

...
Адвокатът на шофьорката Цвета Таскова от АМ Тракия, Георги Динев,
Коментари Харесай

Шофьорката от АМ Тракия е от добро семейство и с висше образование

Адвокатът на шофьорката Цвета Таскова от Автомагистрала " Тракия " , Георги Динев, разяснява пред НоваТВ, че тя е от положително семейство, а татко й е един от най-изтъкнатите летци у нас . Майка й работи в института, учащ медицински сестри в Плевен и самата Таскова има висше обучение и е възпитана и умна .

" През зимния сезон работела в Пампорово. След привършване на сезона, се е прибирала в дома си в Плевен, когато се е случил случаят. Още в доста начална фаза на следствието ", разяснява юрист Динев. Според него все още не е ясна цялата фактическа конюнктура и няма направени експертизи.

Припомняме, при тежката злополука на Автомагистрала " Тракия " починаха 6 души, а 21 бяха ранени. Всички потърпевши са настанени в столични лечебни заведения .

" Нейният роман е следният: почнала е със скорост 110 км/ч да изпреварва, при започване на маневрата е усетила някаква неустановеност в автомобила, който без причина се е насочвал наляво. Опитала се е да го овладее, да го върне в дясно, само че не е съумяла. Тогава прави непряк удар с нейната дясна част в лявата част на рейса. Уточнявам, че тя още не се е възстановила от първичния потрес , сега усещанията й са по-скоро общи, в сравнение с детайлни ", съобщи юрист Динев.

 Шофьорката, провокирала злополуката край Вакарел, остава в ареста
Шофьорката, провокирала злополуката край Вакарел, остава в ареста

Обвинена е за причиняване на гибел по несъобразителност

" В резултат на това прикосновение с рейса, от този миг тя губи надзор върху ръководството, съгласно нея водачът на рейса е направил маневра наляво като ответна реакция от удара. Така двамата автомобила се закачат и дружно двата автомобила се насочват към канавката ", добяви юристът.

Динев разяснява, че Таскова е била съответна след удара, обадила се е на 112, пособия е на потърпевшите, дала е телефона си . Тя и момчето до нея са помогнали на потърпевшите до идването на колите за спешна помощ.

 Пътят не е причина за злополуката край Вакарел
Пътят не е причина за злополуката край Вакарел

При случая починаха 6 души

" Има 10 години стаж като водач. За тези 10 години има едно само наказване . Преди две години е единственото й нарушаване с 0,9 промила алкохол ", изясни Динев.

" Родителите й са извънредно обезпокоени и комплицирани. Още по-объркани излязоха от залата. По адрес на тяхната щерка се споделиха доста неистини, което доста ги тормози . Най-голямата, която споделиха в залата, е, че Цвета не съжалява за жертвите на злополуката, което не е правилно. Втората неистина е, че тя ще се укрие от правораздаването. Родителите бяха потресени от тези изказвания ", добави юристът.

" Изключително положително семейство, доста интелигентни хора . Много тежко изживяват нещастието. Цвети от първия миг спомага какво е станало и кой е отговорен за ПТП-то. Ако има тя виновност, ще си поеме следствията. Няма да се укрие . Тя просто не е нарушител, а естествен средностатистически жител, който е взел участие в произшествие ", разяснява Георги Динев.

 Браншови организации опазиха неналичието на мантинела от двете страни на Автомагистрала
Браншови организации опазиха неналичието на мантинела от двете страни на Автомагистрала " Тракия "

Във Франция условията са много по-ниски, в сравнение с в Германия и България
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР