Адвокатът на Георгулис Матина Мала заяви, че самият той е

...
Адвокатът на Георгулис Матина Мала заяви, че самият той е
Коментари Харесай

ЕП свали имунитета на гръцкия актьор Алексис Георгулис, обвинен в изнасилване на съветник на ЕК


Адвокатът на Георгулис Матина Мала съобщи, че самият той е предложил на способените белгийски правосъдни органи да се яви и да даде пояснения по случая. Предложението е отхвърлено, защото процедурата по снемане на имунитета не е завършила.

Малко след Великден белгийската прокуратура изиска имунитета на Алексис Георгулис, евродепутат от СИРИЗА и известен гръцки артист, по обвинявания в обезчестяване и нанасяне на телесна щета на член на Политическия съвет на гръцкото социалистическо придвижване ПАСОК Елени Хронопулу, изпълняваща длъжността на юридически консултант на Европейската комисия сега. Според изказванията на Хронопулу случаят е станал през 2020 година

Скандалът раздруса политическия живот в Гърция към месец преди парламентарните избори на 21 май. Преди Великден Хронопулу написа във Facebook, че е подала жалбата си за обезчестяване и нанасяне на телесна щета при започване на 2020 година - незабавно след случая, като е приложила и медицински доказателства за изказванията си. Тя твърди, че четири месеца по-късно е събрала храброст да заяви на управляващите и името на причинителя. По думите на Хронопулу тя умишлено е избрала през тези три години да не афишира случая, даже на фамилията си, а обвиняванията ѝ стават обществени в този момент, тъй като белгийските управляващи са направили подробна инспекция, която е довела до настояването за повдигането на имунитета на Георгулис в този миг.

Георгулис изрично отхвърля изказванията на Хронопулу и ги дефинира като " лъжливо и клеветническо обвиняване ", което " евентуално неслучайно " е отправено към него единствено дни преди парламентарните избори на 21 май в Гърция.

Преди изборите Георгулис съобщи в обществените мрежи, че подава оставка като член на партията и на групата ѝ в Европарламента, с цел да не навреди на активността на СИРИЗА.

От своя страна СИРИЗА предприе стъпки да ограничи политическите последици от абсурда. " Подкрепяме повдигането на имунитета на Алексис Георгулис и чакаме решението на белгийските управляващи. Позицията ни е изцяло ясна: нулева приемливост към половия тормоз ", съобщи зам.-председателят на Екологичен потенциал и водач на групата на СИРИЗА Димитрис Пападимулис.

Георгулис е прочут на интернационалната аудитория основно с ролята си във кино лентата " Моята огромна гръцка свалка " с Ния Вардалос и Ричард Драйфус от 2009 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР