Адвокатът на Габриела Медарова - Орлин Търновалийски поиска делото срещу

...
Адвокатът на Габриела Медарова - Орлин Търновалийски поиска делото срещу
Коментари Харесай

Заради ареста: Габриела се разделила с приятеля си Пачо, ще повтаря първи курс

Адвокатът на Габриела Медарова - Орлин Търновалийски изиска делото против нея да бъде върнато на прокуратурата, поради  съществени процесуални нарушавания в досъдебното произвеждане. Според него, прокуратурата не е предявила обвиняване на Габриела и с това е нарушила гражданските й права. Прокурорът и юристът на потърпевшата Катя Андреева настояха да бъде даден ход на делото и то да върви по общия ред. Гражданският иск, който Андреева е предявила, е в размер на 2000 лв. за имуществени и неимуществени вреди.

Днес в Районен съд стартира разпоредителното съвещание по делото против Медарова.  В началото на годината някогашната танцьорка пияна и дрогирана помля 10 коли в Пловдив, а месец по-късно разруши носа на студентка. Двете каузи са обединени в едно, а против Габриела има 4 обвинявания - за шофиране в пияно положение и каране на кола след приложимост на дрога, за нанасяне на обилни материални вреди и за причиняване на лека телесна щета по хулигански подбуди. 

Днес двете девойки за първи път след нощта на нападанието се изправиха лице в лице една против друга.

Андреева призна, че Габриела и родителите й са търсели контакт с нея, само че тя отказала да се види с тях преди делото. " Искам нещата да приключат в съда и след това бих могла да се срещна с тях " сподели Катя пред кореспондент на TrafficNews.bg. 

Габриела също удостовери,  че се е пробвала да се свърже с Катя, с цел да й се извини, била подготвена да й провежда и заплати нов рожден ден като поклон за проваления, само че Андреева не поискала. Габриела прекара три месеца в ареста и  бе освободена  преди няколко седмици. Признава, че след ареста, се е разделила с приятеля си Пачо. " В момента няма време за гаджета. Заради ареста не е съумях да си взема изпитите и ще би трябвало да дублирам първи курс. В момента желая да бъда с родителите си и да завърша образованието си " разяснява пловдивчанката. Тя призна, че макар хулиганските й действия, хората били много толерантни, не я нападали, не я подлагали на критика. " Разпозват ме, само че никой не ме е нагрубил. За което съм признателна " съобщи Медарова.

Преди минута съдът приключи делото поради основни нарушавания и то бе върнато на прокуратурата, с цел да бъдат  отстранени. В две от обвиняванията са нарушени правата на отбраната и обвинената, което е довело до ограничение на правата на отбрана, дефинира арбитър Виолета Низамова.   

Катя Андреева и отбраната й останаха очевидно недоволни от решението на съда. Търновалийски съобщи, че откакто бъдат отстранени нарушаванията, той ще желае съвещанието да мине по съкратена процедура, защото Габриела признава всички обстоятелства и условия по делото. Нямат искания за размера на гражданския иск. 

Вижте изявленията с двете девойки:
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР