Адвокатът на биячите на Християн Пендиков Илия Спасески и Борче

...
Адвокатът на биячите на Християн Пендиков Илия Спасески и Борче
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Борче и Илия се опитаха да изкарат Християн Пендиков наркоман

Адвокатът на биячите на Християн Пендиков Илия Спасески и Борче Ангелов опита да изкара пребития при започване на годината българин наркоман. Димитрия Цобоски твърди, че родственици на пострадалия употребяват дрога и в случай че изобщо двамата обвинени са забъркани в побоя, то повода не е етническата принадлежност на Пендиков.



Борче Ангелов



Илия Спасески

" През декември предходната година се появи информация, че в Охрид е арестуван за опиати човек с букви Х.П. До ден-днешен полицията не е удостоверила, че става дума за Християн Пендиков. И преди негови недоброжелатели са се опитвали да го изкарат подвластен ", разяснява пред Lupa.bg ръководителят на фондация " Македония " Виктор Стоянов.

Адвокатът на Християн Пендиков е безапелационен, че отбраната на двамата нападатели популяризират клюки. " Защитата изрази изказвания, за които не показа доказателства и ние ще ги опровергаем ", сподели юрист Стефан Камишевски.

В това дело битият българин е в двойно качество - като потърпевш и като очевидец, и за пръв път от началото на делото се стигна до неговия роман за случилото се.

От него стана ясно, че Пендиков познава единия от упрекнатите - Илия Спасески, с който до деня на побоя не е имал нито другарски връзки, нито някакви недоразумения, и до този ден не е познавал втория упрекнат - Борче Ангеловски, обвиняването към който беше обединено с обвиняването към Спасески на последното съвещание по делото през ноември.

По думите на Пендиков неговата компания и тази на двамата обвинени са били на маси от двете страни на вратата в едно и също заведение във вечерта на побоя и още с влизането на Пендиков в заведението Спасески и Ангеловски са пристигнали при него, попитали са го дали не го е позор да се написа българин, почнали са да го наскърбяват, като единият го е блъснал по тила.

Пендиков излязъл от заведението, с цел да приказва по телефона, а Спасески го последвал, издърпал телефона от ухото му, изключил го и го предизвестил да не се оплаква, " тъй като ще стане по-лошо ".

Пендиков съобщи, че решил да си тръгне от заведението, с цел да не се основава в допълнение напрежение и таман тогава, откакто излиза от заведението, сред две коли на паркинга се случва и побоят.

Пендиков сподели, че двамата обвинени са го настигнали, почнали са да го удрят, в това число с боксове, и да го наскърбяват " на национална основа ", два пъти са го повалили на земята, а най-после Борче Ангеловски го е вдигнал и му е споделил да запомни лицето му, което по-късно е помогнало на Пендиков при разпознаването му в прокуратурата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР