Адвокатът на бившия премиер Бойко Борисов Менко Менков разказа пред

...
Адвокатът на бившия премиер Бойко Борисов Менко Менков разказа пред
Коментари Харесай

Полицаите разхвърляли бельото и играчките на 8-годишната дъщеря на Арнаудова, иззели от къщата предизборен плакат на Борисов

Адвокатът на някогашния министър председател Бойко Борисов Менко Менков описа пред публицисти хронологията към противозаконните арести на водача на ГЕРБ, Севделина Арнаудова и някогашния финансов министър Владислав Горанов.

Менков съобщи, че „ неотложността “, с която са стартирали обиските в домовете на тримата са в действителност по инспекция, която се води още от 10 декември предходната година, като са давали показания пред служители на реда неведнъж. Освен това инспекцията съдържа само сигнал на БОЕЦ, която съдържа в себе си само медийни обява и разкази на Васил Божков-Черепа пред медии, написа Tribune.

Менков напомни, че инспекцията, която бе осъществена на 17 март, в никакъв случай не е пращана в прокуратурата. Вместо това сигналът е изпратен до вътрешния министър Бойко Рашков, а оттова в ГДНП. Материалите е трябвало да бъдат изпратени до прокуратурата, с цел да се реши какви да са дейностите, само че това не се е случило. Вместо това се разпитва министър председателят Кирил Петков и от инспекция материалите се преобразуват в досъдебно произвеждане, само че служителите на реда не са следователи, които от своя страна са самостоятелен орган, зависещ на прокуратурата. По закон само и единствено следователи могат да се заемат със случая, защото се касае за вероятно закононарушение, осъществено от членове на Министерски съвет, каквито са били Борисов и Горанов към оня миг.

„ От дома на господин Борисов не е конфискувано нищо. От дома на госпожа Арнаудова е конфискуван бележник на който написа Борисов, рекламни материали от предишна акция и приветствен адрес за празник от Васил Божков. Всички тези предмети не съставляват доказателства и са без правно съображение и ще желаяме да бъдат върнати, без да имат каквато и да била стойност. Ако прокуратурата и следователите пожелаят да им бъдат предоставени, клиентите ми допускам няма да имат срещу. От госпожа Арнаудова са конфискувани дребни пари от командировки, които в този момент би трябвало да й се върнат. От господин Горанов са конфискувани парични средства от консултантската активност, която той упражнява “, добави още Менков.

Той посочи, че Борисов, Арнаудова и Горанов не са обвинени, нямат касателство и никой не им оповестява нищо по делото. Жалбите за задържането от полицията са направени, остава да се подпишат и ще бъдат подадени пред съда.

Адвокатът съобщи, че часът на пускане на противозаконните дейности стартира със свидетелствата на Кирил Петков, които са видни от изтеклите в медиите документи.

Менков съобщи, че при обиска в дома на госпожа Арнаудова служителите на реда са разхвърляли бельото, играчките и движимостите даже на 8-годишната й щерка.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР