Адвокатът на бившия премиер Бойко Борисов Менко Менков обяви, че

...
Адвокатът на бившия премиер Бойко Борисов Менко Менков обяви, че
Коментари Харесай

Менко Менков: Иконата Борисов ще сезира прокуратурата срещу Кирил Петков

Адвокатът на някогашния министър председател Бойко Борисов Менко Менков разгласи, че клиентът му има намерение сезира прокуратурата против сегашния министър-председател Кирил Петков поради " длъжностно закононарушение ". 

Менков обяви пред bTV, че " Борисов е икона и в никакъв случай в своето 12-годишно ръководство не си е разрешавал сегашните дейности, които сегашният министър-председател си разрешава ". 

Предполагаемото обвиняване против Петков, съгласно Менков, трябвало да се повдигне поради това, че давал инструкции на проверяващи служители на реда. 

Адвокат Михаил Екимджиев, който също критикуваше операцията на Министерство на вътрешните работи поради публикуването на информация за арест на Менда Стоянова, без тя да бъде арестувана, обаче се разграничи от изказванията на Менков за държанието на полицията при ръководството на ГЕРБ. 

" Не би трябвало да се връщаме в 1949 година, а в 2010 година, когато в 5 ч. сутринта влизаха да обискират къщите на техните политически съперници и насочваха автомати с лазерни мерници към децата и дамите им, които спяха по това време. Мъжете бяха изкарвани голи и полуголи на студа, до момента в който Министерство на вътрешните работи снима унизителните им пози. И всичко това градеше " иконичния " облик на ранния ГЕРБ като една антикорупционна партия ", сподели юристът. 

Той съпостави шпалирите от симпатизанти на ГЕРБ пред полицията с последователите на Пабло Ескобар, които по същия метод чакали наркобоса след ареста. 

Екимджиев предизвести, че в случай че прокуратурата реши да повдигне обвиняване на Кирил Петков, " се готви нещо в действителност неприятно. 

" Призовавам хората, които в действителност са мислещи, смислени и почитат демокрацията, да се опълчват на това нещо, което ще се случи в околните дни. По същия метод като нахлуването на башибозука на Гешев в президентството ", сподели още юристът. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР