Адвокатът на Алексей Петров Ина Лулчева заяви, че се надява

...
Адвокатът на Алексей Петров Ина Лулчева заяви, че се надява
Коментари Харесай

Ина Лулчева: Няма да разкрият убиеца на Алексей Петров

Адвокатът на Алексей Петров Ина Лулчева съобщи, че се надява Министерство на вътрешните работи да разкрие случая с убийството му.

“Нямам доста огромна вяра. Надявам се Министерство на вътрешните работи да работи и да разкрие ”, съобщи Лулчева по Nova News. Лулчева изрично отхвърли Алексей Петров да е имал политически упоритости и такива за завръщането му в специфичните служби.

“Идеята за промяна в правосъдната система и разделянето на Висш съдебен съвет на две върви непрестанно последните 10 години. Началото на тази промяна беше през 2015 година, когато се раздели Висш съдебен съвет на две колегии. Не е работа на пленума, с присъединяване на прокурори, да избира ръководителите двете съдилища. Пленума би трябвало да избира основния прокурор ”, разяснява юристът.

Лулчева акцентира, че Венецианската комисия и професионалните общности поддържат разделянето на Висш съдебен съвет на два съвета

„ Да приказваме за обща рецензия, че всичко е разкритикувано, не е правилно. Има текстове, които се подлагат на критика еднопосочно от всички. Венецианската комисия, по този начин и професионалните общности приветстват разделянето на Висш съдебен съвет на два съвета. Възражението, че не може да се ликвидира пленума на Висш съдебен съвет е общо и аз го споделям ”, добави Лулчева.

Тя посочи, че е вярно съдийският съвет да избира ръководителите на Върховния съд и на Върховния административен съд.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР