Адвокатът му настоял пред съда да бъде пуснат под парична

...
Адвокатът му настоял пред съда да бъде пуснат под парична
Коментари Харесай

Шофьорът на катастрофиралия сръбски автобус остава в ареста

Адвокатът му настоял пред съда да бъде пуснат под парична гаранция или подписка
Шофьорът, упрекнат за тежката злополука със сръбски рейс, при която пострадаха 12 деца, остава в ареста. Това реши Районният съд в Стара Загора.

На влизане в правосъдната зала 40-годишният Дарко резервира безмълвие пред медиите. Адвокатът му настоял пред съда да бъде пуснат под парична гаранция или подписка, написа Българска национална телевизия.

Днес стана ясно, че на притежателя на рейса са формирани 99 акта за нарушавания. Това осведоми на уеб страницата си Министерството на вътрешните работи в Сърбия. Нарушенията са свързани с тахографите и с работното време на водачите, а наложените санкции са за над 3,5 милиона динара. Нередности са установени и при наемателя на рейса - има формирани 4 акта.

На 14 август сръбски рейс, пренасящ деца и възрастни след отмора на българското Черноморие, катастрофирав региона на Стара Загора. 40-годишният водач бе упрекнат, тъй като поради разпръскване по време на ръководство, е предизвикал злополуката. За благополучие жертви няма. Ранени обаче бяха 12 деца на възраст сред 6 и 16 години, както и двама възрастни.

Днес две деца, настанени в болница „ Пирогов ” бяха превозени с два хеликоптера от София за Белград. Подготвя се превозването на други три деца, които към момента се намират в старозагорската болница.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР