Адвокатът, който защитаваше обвинения във военни престъпления бивш сръбски лидер

...
Адвокатът, който защитаваше обвинения във военни престъпления бивш сръбски лидер
Коментари Харесай

Полицията издирва убиеца на адвоката на Милошевич

Адвокатът, който защитаваше обвинявания във военни закононарушения някогашен сръбски водач Слободан Милошевич, бе убит в Белград, оповестява Агенция Франс Прес.

Драгослав Огнянович, който бе прострелян смъртоносно в събота вечерта пред блока, в който живее, е представлявал и Лука Бойович – известна фигура в подземния свят в Сърбия. “Полицията търси индивида, който умъртви юриста Драгослав Огнянович и рани 26-годишния му наследник в ръката ”, съобщи високопоставеният сръбски полицейски чиновник Деян Ковачевич.

Властите не свързват убийството на 56-годишния юрист с работата му по отбраната на Милошевич или Бойович, който излежава 18-годишна присъда в испански затвор за владеене на оръжие.

Според ежедневника „ Вечерние новости “, Бойович е един от главните играчи в борбата сред две враждуващи гангстерски банди от Котор, Черна гора, която досега е взела няколко жертви.

Друг сръбски юрист, Владимир Зрелец, който защитаваше член на конкурентна тайфа, бе погубен през декември 2015 година в Белград. Виктор Гостляч, който оглавява Сръбската адвокатска асоциация, съобщи, че „ цялата адвокатска колегия е в потрес след убийството “.

Той прикани за среща с министрите на вътрешните работи и на правораздаването, с цел да се защитят сръбските юристи. „ Изстрелът, създаден по Драгослав Огнянович е изстрел против всички юристи “, се показва в изказване на асоциацията, която прикани за бързото залавяне на убийците.

Огнянович бе част от екипа от правни съветници на Милошевич, само че сръбският водач се представляваше самичък пред Международния углавен арбитражен съд за някогашна Югославия – правосъдна конструкция на Организация на обединените нации, която преглежда случаи на военни закононарушения на Балканите през 90-те години на предишния век.

Милошевич умря на 14 март 2006 година в килията си в Трибунала в Хага. Той отговаряше по обвинявания в геноцид, военни закононарушения и закононарушения против човечеството, осъществени по време на военните спорове довели до разпадането на Югославия, при които починаха 130 000 души. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР