Джон Ийстман, в очакване на потенциално обвинение, моли съдията да отложи процедурата за лишаване от адвокатска правоспособност

...
Адвокатът Джон Ийстман, архитект на последните опити на Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Адвокатът Джон Ийстман, архитект на последните опити на Доналд Тръмп да подкопае изборите през 2020 г., моли калифорнийски съдия да отложи процедурата за лишаване от адвокатска правоспособност, заведена срещу него, заявявайки, че е все по-загрижен, че ще бъде обвинен в наказателна отговорност от специалния прокурор Джак Смит.

„Последните развития в разследването подновиха и засилиха опасенията на [Ийстман], че федералното правителство може да повдигне обвинения срещу него”, пишат неговите адвокати Рандъл Милър и Закари Майер в документ от 4 август, публикуван в публичния регистър на съда в понеделник. по време на процедура за лишаване от правоспособност. Петата поправка обикновено позволява на хората да отказват да предоставят показания, които могат да бъдат използвани срещу тях. Но позоваването на Петата поправка в процедурата за лишаване от адвокатска правоспособност би застрашило способността на Ийстман да защити адвокатската си лицензия, пишат адвокатите му.

„[Ийстман] иска от Съда да упражни дискреционните си правомощия да спре дисциплинарното производство срещу него от Щатската адвокатска колегия в очакване на разрешаване на паралелно наказателно разследване, провеждано от специалния прокурор Джак Смит и всеки процес или друго производство, което може да произтече от това разследване,” пишат Милър и Майер. професионални правила и етика – както и закона – в усилията си да преобърне сертифицираните резултати от изборите през 2020 г. Дисциплинарният процес на Ийстман започна през юни - и той дори беше свидетелствал няколко часа, без да отстоява правата си съгласно Петата поправка. Но беше отложено за края на август, след като производството продължи повече от първоначално предвидените две седмици.

Ийстман моли производството да бъде отложено отново до разрешаването на новозаведеното наказателно дело на Смит - в което Тръмп е, поне досега, единственият обвиняем. Ако дисциплинарният съдия, Ивет Роланд, отхвърли това искане, Ийстман я моли за тримесечно отлагане, за да види дали ще бъде обвинен дотогава.

Ийстман, идентифициран в обвинителния акт на специалния прокурор само като „ съзаговорник 2“, играе важна роля в обвиненията, които Смит повдигна миналата седмица. В обвинителния акт се казва, че Ийстман е използвал измамни аргументи, основаващи се на неверни твърдения за изборни измами, за да подпомогне усилието за натиск върху тогавашния вицепрезидент Майк Пенс да предотврати избирането на Джо Байдън.

„Обвинителният акт увеличава потенциала за [ Ийстман] да бъде обвинен като обвиняем“, пишат адвокатите на Ийстман. „Когато има паралелни наказателни и граждански производства, ответникът е изправен пред трудния избор да отстоява правото си от Петата поправка с риск да загуби ненаказателен процес (тук дисциплинарно производство) или да се откаже от конституционното си право срещу самоуличаване. Съдилищата са признали необходимостта от спиране на гражданско производство, за да се избегне накърняване на правата на ответника.“

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР