Адвокат Васил Крумов, който брани интересите на запалянкото Йордан Исаев,

...
Адвокат Васил Крумов, който брани интересите на запалянкото Йордан Исаев,
Коментари Харесай

Адвокатът на хулигана с бомбичката: Постъпката му е импулсивна

Адвокат Васил Крумов, който брани ползите на ентусиастът Йордан Исаев, ранил служител на реда Гергана Зашева по време на дербито ЦСКА-Левски (2:2), изрично отхвърли изказванията, че клиентът му е работил с предумисъл.

Ранената полицайка проговори след случая

Версията на Йордан Исаев, който рани полицайка с бомбичка

25-годишният последовател на „ сините” самичък се съобщи и на този стадий остава в ареста за непрекъснато, въпреки че неговият бранител да изиска по-лека мярка за неотклонение – домакински арест.

„ Не мога да се съглася с изказванието, че това е терористичен акт. Това е импулсивна реакция на един младеж, който е бил превзет от страстта и еуфорията на стадиона. Обстоятелството, че е хвърлил, се дължи и на обстоятелството, че други към него са хвърляли бомбички. Той просто се е понесъл по течението. Не, до момента той различен път не е хвърлял бомбичка. Няма регистрирани случаи.”

Спас Русев: Стига флирт с почитателите, трябат ограничения, инфраструктура и санкции

„ Как се озовава бомбата в него? Йордан застава до група, която хвърля бомбички, подават му една и той я хвърля. Първоначалната концепция е била да я хвърли към пистата. В оня миг не е схванал какво е направил, научил е от медиите едвам когато се прибира.”

Според версията на Крумов неговият клиент небрежно облича суичър незабавно след експлоадирането на пиротехническото устройство не с цел да се укрие, а с цел да се защищити. „ Казахме и на полицията – той слиза по стълбите, с цел да хвърли бомбичката към пистата, а след това му подават суичър и той го поставя. Може би с цел да се защищити, евентуално. Дали е подозирал какво е направил? Възможно е. Той твърди, че съжалява за стореното.”

„ Още същата вечер схваща от медиите какво е направил. Съобщава на другия ден на неговата майка, която ми се обади на мен. Аз ѝ обясних какво би трябвало да направи. После предприехме дейности по предаване на полицията.”

„ Йордан е притежател на компания, която се занимава с продажба на торове и цветя. Познавам майка му и родителите му отпреди това, самият него познавам от по-рано. Никога не е имал проблеми с полицията.”

„ Вчера в правосъдната зала споделих, че той би трябвало да понесе наказване за постъпката си, само че не трябва да бъде изолиран в арест. Предложих да мине под домакински арест.”

„ Дали аз вървя по мачове? Не, избирам от у дома да виждам. Така е по-спокойно”, сподели още Крумов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР