Адвокат Свен Мари заяви, че делото е пълно с дописки

...
Адвокат Свен Мари заяви, че делото е пълно с дописки
Коментари Харесай

Адвокатите на Абдеслам: Ще сразим ИД със справидлива присъда

Адвокат Свен Мари съобщи, че делото е цялостно с дописки от медиите, само че макар публичния напън, съдът е редно да реши по разбиране.
По неговите думи най-хубавият удар против "Ислямска страна " (ИД) би бил постановяването на обективна присъда.

Мари разяснява, че би било по-редно Абдеслам първо да бъде съден във Франция за атентатите в Париж от ноември 2015 година, в които бе единственият оживял терорист. Процесът през днешния ден е за присъединяване на подсъдимия в престрелка с полицията през март 2016 година.

Защитникът оспори и оценката на престрелката като терористични дейности, съобщи Българска телеграфна агенция. Адвокатите на потърпевшите служители на реда обявиха, че техните клиенти са получили физически и душевен контузии, а част от тях не са способни повече да работят.

Един от служителите на реда от специфичните елементи, взели участие в престрелката, през днешния ден не може да върви, без да падне, изгубил е отчасти зрението си. Друг бил заставен да напусне работата си в полицията. Трети имал проблеми със съня и мислел за самоубийство. Адвокатите се позоваха на писма на Абдеслам до фамилията му, в които той декларира, че желае да се пожертва, с цел да тероризира Франция, тъй като страната води дългогодишна политика против мюсюлманите.

По-рано отбраната на Суфиян Аяри, другия обвиняем по това дело в Брюксел, уточни, че клиентът му и Абдеслам явно не са шахиди. Той означи, че подсъдимите са избягали от засадата на полицията, без да стрелят и без да се взривяват - затова не са желали да умрат.

Защитникът разясни, че шахидите са терористи, решени да дадат живота си в отбрана на своите убеждения. С днешното съвещание се чака делото в Брюксел да завърши на първа инстанция.

Прокуратурата изиска затвор от 20 години за подсъдимите. Във Франция, където е арестуван, Абдеслам следва да се яви по делото за атентатите в Париж, за които отговорност пое ИД.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР