Адвокат Стефан Матеев, посочен от разследващите като организатор на обира

...
Адвокат Стефан Матеев, посочен от разследващите като организатор на обира
Коментари Харесай

Адвокат на задържан от Роженския манастир: Вързали са игумена, за да копат спокойно

Адвокат Стефан Матеев, посочен от проверяващите като уредник на обира в Роженския манастир, остава в ареста. Това взеха решение пловдивските магистрати. Делото стигна до тях, откакто всички съдии от Сандански си направиха отказ, тъй като са в колегиални връзки със арестувания.

Двама възпитаници и един юноша под управлението на юриста бяха арестувани като незаконна група, нападнала свещеник и решила да ограби Роженския манастир. Според проверяващите юристът дал пари на учениците, с цел да му оказват помощ да откри прикрито богатство в светата обител.

„ Отишли са да търсят имане. Или някаква карта, която да ги насочи къде би могло да бъде - не да крадат, камо ли да грабят”, съобщи юрист Христо Стоянов пред камерата на Нова телевизия.

Това било обикновена работа, съвсем детска, споделя още отбраната на един от учениците.

„ Има един свещеник, той тъкмо в този миг се оказал там. За да могат да копат умерено, го вързали. После се сещат, че и телефона би трябвало да му вземат”, изясни още юрист Стоянов. После се сетили и за камерите и ги изскубали.

Соченият за водач на групата им юрист Стефан Матеев пък въобще не бил там, твърди отбраната му.

„ Тези доказателства сочат на безапелационен извод, че точно обвинените са отговорни.” С този претекст Районният съд в Пловдив остави юрист Матеев и четвъртият член на групата - 21-годишен юноша, който живее в Кипър, в ареста. Мярката може да бъде обжалвана.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР