Адвокат от Оман иска да купи за 1 милиона долара

...
Адвокат от Оман иска да купи за 1 милиона долара
Коментари Харесай

Адвокат от Оман дава 1 млн. долара за бишта на Меси

Адвокат от Оман желае да купи за 1 милиона $ обичайното арабско покривало на футболната суперзвезда Лионел Меси, което му беше облечено по време на награждаването на Световното състезание по футбол в Катар, предава ДПА.

На церемонията на Меси му бе препоръчан бишт - обичайно арабско облекло, носено от Емира на Катар. Аржентинецът разреши на емира да наметне облеклото върху раменете му преди да вземе трофея от ръцете на президента на ФИФА Джани Инфантино.

" От името на Султанат Оман ви приветствам за спечелването на Световното състезание в Катар през 2022 година ", написа в Туитър Ахмед ал Барвани, юрист и член на Народното събрание от Оман.

Биштът е " знак на рицарство и мъдрост ", добави той. " Предлагам ви 1 милион $, с цел да ми дадете този бишт ".

Държавният глава на Катар, емир Тамим бин Хамад ал Тани, даде на Меси транспарантния бишт, който да носи за церемонията по награждаването.

Имаше много рецензии, изключително от Западния свят, че тържествата на аржентинците след успеха им против Франция към този момент не са единствено от новите международни първенци, само че и на страната хазаин. В арабския свят потребителите в обществените мрежи реагираха с учудване на рецензиите.

" Бях на стадиона и гледах онлайн по какъв начин емирът на Катар даде бишт на Меси. Този миг сподели на света, че сме тук и това е нашата просвета, апелирам, знайте го добре ", сподели Ал Барвани пред вестник " The National ".

" Бишт е знак на доста неща, в това число мъдрост, смелост, честност, благотворителност и достоверност, само че най-важното, споделя кои сме ние ", добави Ал Барвани.

Ако успее да закупи наметалото, юристът не желае самичък да го носи, а то ще бъде изложено на особено място.

" Ще бъде изложено, с цел да означи този миг на горделивост и да ни помогне да го преживеем още веднъж, а също по този начин да ни подсети, че можем да създадем всичко ", сподели Ал Барвани.

Бишт е дълго покривало, носено от мъжете върху техните плебеи в страните от Персийския залив и Иран за специфични мотиви, прецизира Българска телеграфна агенция.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР