Бивш високопоставен служител на ФБР, който се надява да разреши наказателно дело, произтичащо от предполагаема схема за подпомагане на санкциониран руски олигарх

...
Адвокат на Чарлз Макгонигал, бивш ръководител на контраразузнаването на полевия
Коментари Харесай

Адвокат на Чарлз Макгонигал, бивш ръководител на контраразузнаването на полевия офис на ФБР в Ню Йорк, който е обвинен в укриване на 225 000 долара, които предполагаемо е получил от бивш служител на албанското разузнаване, каза, че очаква делото срещу клиента му във Вашингтон да бъде приключено. решени без да се стига до съд.

22-годишният ветеран от ФБР, който се пенсионира през 2018 г., беше обвинен през януари в две отделни обвинения в Ню Йорк и окръг Колумбия в предполагаемата схема и за предполагаема работа със санкциониран руски олигарх, след като се пенсионира.

По време на конференция за състоянието в петък по делото окръг Колумбия, адвокатът на Макгонигал, Сет ДюШарм, отбеляза, че обвиняемите имат два избора – да се признаят за виновни или да се изправят пред съда – и каза, че има „достоен шанс делото да бъде решен“, без да се налага отиват на съд и че те трябва да знаят със сигурност веднага след Деня на труда.

Макгонигал пледира невинен и по двете обвинения.

Коментарите на DuCharme предполагат, че държавните прокурори и адвокатите на McGonigal може да работят по споразумение за признаване на вината по случая, въпреки че DuCharme отбеляза, че е заинтересован да види останалата част от откритието на прокурора по случая, което включва документи на националната отбрана, които все още изискват някои редакции.

Не е ясно как би изглеждало споразумението за признаване на вината между прокурорите и Макгонигал и по какви обвинения в крайна сметка той може да се признае за виновен.

Съдия Колийн Колар-Котели насрочи друго изслушване за 13 септември.

„Надяваме се, че ще имаме добра актуализация за вас следващия път, когато ви видим“, каза DuCharme на Kollar-Kotelly.

По делото, повдигнато обвинение в Ню Йорк, докладът за състоянието по този въпрос трябва да бъде изготвен във вторник.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР