Адвокат Мария Шаркова сравни ползващите фалшиви сертификати с камикадзета Относно

...
Адвокат Мария Шаркова сравни ползващите фалшиви сертификати с камикадзета Относно
Коментари Харесай

Може ли някой да бъде съден за фалшиви COVID сертификати?

Адвокат Мария Шаркова съпостави ползващите подправени документи с камикадзета
Относно подправените Коронавирус документи е мъчно освен доказването, само че и използването на Наказателния кодекс (НК) за документ с погрешно наличие, защото документите не носят смисъл на документ по смисъла на Наказателен кодекс.

Това разгласи в изявление за бТВ юристът по здравно право
Мария Шаркова. Тя прикани депутатите, след съвещания със съответните експерти, за промени в законодателството.

Като мярка против издаването на подправени зелени документи министър председателят Кирил Петков изиска полицейски инспекции за имунизацията на умрелите от ковид.

„ Със сигурност няма да е елементарно страната да открива сходни случаи. Важно е обаче страната да показва непреклонност в търсенето на отговорност и разкриването на сходни злоупотреби – да са наясно хората, че това ще бъде разследвано “, разяснява юристът.

Ако приказваме за рушвет, той касае длъжностни лица и въпросът е до каква степен лекарите са такива, добави тя.

Шаркова съпостави ползващите подправени документи с камикадзета, тъй като имат достъп до места, където се изисква документ и там вървят хора, които се усещат по-сигурни, а измежду тях може да има възрастни с хронични болести, бременни дами.

Адвокат Шаркова уточни и друго – полицията следва да ревизира осведомителната система за регистрация на зелени документи и да следи за необикновени феномени. Например – клъстери от имунизирани, които по-късно се разболяват и заболяването протича тежко или приключва с летален излаз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР