Адвокат Марин Марковски направи ексклузивен коментар пред БЛИЦ по казуса

...
Адвокат Марин Марковски направи ексклузивен коментар пред БЛИЦ по казуса
Коментари Харесай

Ексклузивно в БЛИЦ TV: Топадвокат Марковски коментира пред медията ни казуса "Катя Лерца"

Адвокат Марин Марковски направи извънреден коментар пред БЛИЦ по проблема " Катя Лерца ". Марковски-старши и синът му Димитър Марковски защитаваха през днешния ден в Апелативен съд-Пловдив Катя Лерца. Тя е приета за отговорна за гибелта на служителя на реда Делян Палазов. Кървавата покруса се разигра на съдбовния 13 май предходната година, когато Лерца при маневра, с цел да не се натресе в задницата на друга кола, удря и опустошава Палазов, който в този миг от дясна е излязъл в междинна лента, с цел да контролира придвижването.

Адвокат Марковски разяснява пред БЛИЦ, че служителят на реда погрешно е излязъл на платното и е съпричинител на драмата, че Лерца не е имала видимост, тъй като камион „ Ивеко “ е пречел, а клиентката му подхванала избавителна маневра. Прокуратурата обаче отвърна и съобщи, че авто-техническата експертиза е открила, че е имало видимост 84 метра и опция лидерката да спре. Тя обаче е карала с 99 км в час - двойно повече от разрешената скорост и това е причина за драмата.

На излизане от правосъдната зала бащата на жертвата-Куман Палазов, се разстрои и се развика на юристите за какво хвърлят виновността върху неговия наследник. Роднини на служителя на реда също реагираха бурно и нападнаха със словесни престрелки юристите. БЛИЦ разгласява целия коментар на юрист Марин Марковски без редакторска интервенция.

Да поддържа Лерца беше пристигнала Мария Карамфилова-майка на съученичка на обвинената. Пред нашата камера тя съобщи, че е в съда за морална поддръжка, че познава добре Лерца и че била доста свястна и съзнателна жена.Пред съда обвинената изиска оправдателна присъда, а юристите й упорстват за условно наказване. Окръжен съд даде 2 години и 4 месеца действителен затвор за Катя Лерца. Апелативните магистрати ще се произнесат до месец ще лежи ли Катя Лерца в зандана или ще получи условно наказване.






Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

Оператор: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР