Advanced Micro Devices намери нов начин за използване на 14

...
Advanced Micro Devices намери нов начин за използване на 14
Коментари Харесай

AMD представи ускорителя Radeon Pro V340 с два чипа Vega 10

Advanced Micro Devices откри нов метод за потребление на 14 nm графични процесори Vega 10. В новия ускорител Radeon Pro V340 са сложени два от тези чипове. Той е предопределен за системите за виртуализация и облачните калкулации, и няма видеоизход. AMD акцентира, че един от тези ускорители може да обслужва 32 потребителя по едно и също време.



Ускорителят Radeon Pro V340 се базира на два графични процесора Vega 10 в настройка с 56 изчислителни блока (Compute Units). Устройството разполага с 2x 3584 поточни процесора, 2x 256 текстурни блока (TMU) и 2x 64 рендиращи модула (ROP). Всеки GPU е оборудван с 16 GB буферна памет вид HBM2 с поддръжката на ECC и с пропускателна дарба 512 GB/s.



AMD Radeon Pro V340 има два 8-пинови PCI-E Power конектора, а потреблението на устройството доближава 300 W. Охлаждането е пасивно, формирано от обособени радиатори за графичния процесор и за захранващата система. Продухването се реализира от вентилаторите на сървърните стойки, където ще бъдат конфигурирани ускорителите от този вид.



Продажбите на графичния ускорител AMD Radeon Pro V340 са планувани за последното тримесечие на тази година. Цените на другите модели към този момент не са оповестени.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР