Адриана Франческа Лима e родена на 12 юни 1981 година

...
Адриана Франческа Лима e родена на 12 юни 1981 година
Коментари Харесай

Един „ангел“ на 38: честит рожден ден на Адриана Лима!

Адриана Франческа Лима e родена на 12 юни 1981 година в бразилския град Салвадор.

Адриана Лима е бразилски модел, известна като един от най-популярните ангели на марката долни дрехи Victoria's Secret от 2000 година и рекламно лице за Maybelline Cosmetics от 2003 до 2009 година

Прочетете някои от най-запомнящите се цитати на Адриана Лима през годините ТУК >>>

През 2012 година тя стана четвъртият най-печеливш модел в класацията на Форбс, съгласно която тя е спечелила $7.3 милиона за една година. Зад гърба си има един брак със сръбския баскетболист Марко Ярич, с който имат две дъщери.

Животът на Адриана не се отличавал доста от този на останалите девойки, до момента в който не била „ открита “, когато пазарувала в локален търговски център. Тогава е едвам на 13 години, само че капацитетът ѝ за изява като модел бил явен. На 15 години (1996 година) побеждава в влиятелния конкурс „ Форд супермодел на Бразилия “ проведен от Ford Models. По-късно същата година приключва втора на интернационалния конкурс „ Форд супермодел на света “.

Скоро по-късно, Лима се реалокира в Ню Йорк и подписва контракт с „ Elite model “. Появява се на страниците на интернационалните издания на списанията Vogue и Marie Clair (1997/98) и дефилира за Кристиан Лакроа, Валентино и други Първият огромен пробив на Адриана, обаче, идва откакто се появява на билборд на Vassarette посред площад Таймс скуеър. Започва кариерата ѝ като модел за печатните медии и става рекламно лице на марката облекла Guess.

Продължава да работи за известни марки като Maybelline, bebe и Mossimo и се появява на кориците и уводните публикации на списания за висшата мода - Harper's Bazaar, ELLE. Вероятно е най-известна с работата си за Victoria's Secret, където има статут „ ангел “. Адриана за първи път озарява стилния подиум на Victoria's Secret през 2001 година, а през 2003 година открива тяхното годишно фешън шоу „ Victoria's Secret Fashion Show 2003 “.

 Адриана Лима Getty

Адриана е имала връзки с известни персони, включително и рок музиканта Лени Кравиц, с който се разделят през 2003 година.

През април 2006 година в списанието GQ, Лима декларира, че следвайки католическите си религиозни убеждения, тя към момента е девствена, добавяйки - „ Сексът е за след брака. Мъжете би трябвало да почитат моя избор. Ако не го почитат, значи не ме желаят. “

През 2008 година бразилката се сгоди за сръбския баскетболист Марко Ярич. Връзката на двамата влюбени стартира девет месеца по-рано, а в Деня на влюбените през 2009 година двамата се женят. На 15 ноември същата година тя ражда момиченце на име Валентина Лима Ярич. Три години по-късно, на 13 септември 2012 година, тя роди второ момиченце - Сиена. Лима публично се развежда с Ярич през 2016 година поради неговите систематични изневери и изменничества по отношение на брака им.

 Адриана Лима Getty

Адриана Лима дефилира за последно като Ангел на Victoria's Secret по време на годишното фешън шоу на марката през 2018 година Днес тя продължава да бъде измежду уважаваните имена в модата и продължава да се снима.

Прочетете някои от най-запомнящите се цитати на Лима през годините ТУК >>>

За още потребни и практични публикации харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР