Адриан Манарино спечели титлата от . Турнирът на твърда настилка

...
Адриан Манарино спечели титлата от . Турнирът на твърда настилка
Коментари Харесай

Адриан Манарино спечели титлата от Sofia Open

Адриан Манарино завоюва купата от. Турнирът на твърда настилка от сериите АТП 250 има награден фонд 562 815 евро.

Поставеният под номер 2 Манарино надви във финала над британеца Джак Дрейпър. Французибът завоюва след 7-6(6), 2-6, 6-3. Двубоят продължи два часа и 17 минути. Това е трети трофей за него през сезона. Предишните бяха в Нюпорт през юли и в Астана при започване на октомври. Титлата в българската столица е общо пета в кариерата на Адриан Манарино на равнище АТП.

Дрейпър взе участие в своя първи край в шампионатите на АТП. Това беше първа загуба за него след 9 следващи победи. През предходната седмица той завоюва Чалънджър шампионат в Бергамо.

35-годишният Адриан Манарино стартира дуела с пробив, само че незабавно по-късно загуби подаването си и до края на сета противниците се преследваха в резултата. Последва също толкоз оспорван тайбрек, в който той надви с 8:6 точки.

Във втората част Джак Дрейпър реализира ранен пробив и поведе с 2-0. После той дръпна с 4-1 и затвори елементарно сета, с цел да изравни. Французинът нанесе съдбоносен удар в третия сет, пробивайки подаването на съперника за преднина от 4-2 и го затвърди за 5-2. Дрейпър не съумя да навакса и Манарино ликува при първия си мачбол.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР