Адриан Манарино ще играе на финала на турнира по тенис

...
Адриан Манарино ще играе на финала на турнира по тенис
Коментари Харесай

Манарино победи палача на Лазаров и ще играе за титлата на Sofia Open

Адриан Манарино ще играе на финала на шампионата по тенис за мъже Sofia Open, който се организира в " Арена София " в столицата, откакто французинът се наложи с 6:2, 7:6(2) против играещия с безпристрастен статут руснак Павел Котов.

Манарино, който завоюва в границите на час и 27 минути, ще срещне за купата британеца Джак Дрейпър, който се наложи с 6:3, 6:4 над германеца Ян-Ленард Щруф. Така на финала един против различен ще се изправят тенисисти, играещи с лява ръка.

35-годишният Манарино, който е подложен под номер 2 в схемата, има 10 финала в кариерата си и е спечелил четири трофеи. Французинът обаче взе две от тях през този сезон - една в Астана и една в Нюпорт, който провежда шампионат в международния тур за предпоследен път. През 2022 Манарино завоюва трофея в Уинстън-Салем, а през 2019 - в Хертогенбош.

Манарино стартира мощно в " Арена София ". Той записа пробиви в третия и петия гейм, след което постави завършек на първата част с първото разиграване за сета. Във втория двамата отразиха по един късмет за брейк на противника и стигнаха до тайбрек, в който Манарино направи цели пет мини-пробива и стигна до 7:2.

Манарино записа седем аса и 15 печеливши удара, допускайки единствено 10 непредизвикани неточности. Така той завоюва първия мач в кариерата си против 24-годишния Котов, който е на 80-о място в ранглистата на АТП.

Манарино и Дрейпър не са се срещали в формален мач до този миг. Финалът на Sofia Open е плануван за 15:00 часа в събота.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР