Адриан Андреев (№191) загуби във финалния кръг на квалификациите след

...
Адриан Андреев (№191) загуби във финалния кръг на квалификациите след
Коментари Харесай

Адриан Андреев загуби във финалния кръг на квалификациите на АО

Адриан Андреев (№191) загуби във финалния кръг на квалификациите след загуба с 1:6, 2:6 от белгиеца Зизу Бергс (№131 в света и №20 в схемата) и не съумя да преодолее последния квалификационен кръг на Откритото състезание по тенис на Австралия. Така България пропусна шанса си да има за първи път в историята двама тенисисти в главната скица за мъже.
Андреев загуби първия гейм без извоювана точка и от този миг Бергс контролираше мача. Белгиецът, който при започване на годината взе единствено 2 гейма на Димитър Кузманов в шампионата " Юнайтед Къп ",  завоюва подаването на българина в четвъртия гейм и го дублира в шестия, макар че Андреев отрази 5 опита за пробив в маратонска част. В седмия гейм Бергс стигна до ново подаване на нула и поведе в сетовете.
Вторият сет бе по-хаотичен, само че белгиецът още веднъж записа два пробива повече от Андреев. Бергс взе подаването на българина в третия, петия и седмия гейм, до момента в който Андреев стигна до единствения си пробив за 2:4 в шестия.
Бергс оформи крайното 6:2 с първия си мачбол и дуелът завърши след 71 минути игра. Белгиецът приключи с 5 извоювани пробива от общо 11 благоприятни условия, до момента в който Андреев записа единствено един при два шанса. Бергс записа 19 печеливши удара против девет за българина и направи 13 против 24 непредизвикани неточности.
Григор Димитров ще играе против руснака Аслан Карацев в първия кръг на Откритото състезание на Австралия по тенис, което стартира в понеделник. Поставеният под №27 Димитров е полуфиналист в шампионата през 2017 година
Хасковлията ще търси реванш против Карацев за провалянето си на четвъртфиналите в Мелбърн през 2021 година след 6:2, 4:6, 1:6, 2:6, когато игра полуфинал.
29-годишният руснак е 52-и в международната класация сега.
Същата година Гришо взе непълен реванш, като победи Крацев с 6:1, 1:6, 6:2 в Сан Диего.
Димитров може да срещне деветкратния първенец в Австралия Новак Джокович (Сърбия) още в III кръг. Ноле е №4 в схемата и стартира против испанеца Роберто Карбайес Баена. В същата четвърт е и локалният любим Ник Кирьос, който е 19-и подложен и започва против руснака Роман Сафулин.
Първата ни ракета при дамите Виктория Томова ще срещне 12-ата сложена в схемата олимпийска шампионка Белинда Бенчич (Швейцария) в първия си мач в Мелбърн. При победа за Томова следва мач дуел с една от американките Клеър Лю или Мадисън Бренгъл.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР