Адриан Андреев загуби финала на европейското първенство за юноши до

...
Адриан Андреев загуби финала на европейското първенство за юноши до
Коментари Харесай

Андреев изпусна европейското злато

Адриан Андреев загуби финала на европейското състезание за юноши до 18 години в Клостерс, Швейцария. Българският тенисист отстъпи на чеха Йонас Форейтек със 7:6 (1), 6:7 (6), 3:6.

Първият сет беше доста равносилен, като това докара до тайбрек. В него Андреев сподели по-здрави нерви и го завоюва безапелационно - 7:1 точки.

Втората част започва съвършено за поставения под номер едно в схемата българин, който при задатък от 4:3 пропусна два шанса за пробив. Форейтек удържа на натиска на Андреев и прати срещата още веднъж в тайбрек. Чешкият тенисист имаше преимущество от 4:2, само че българинът направи мини пробив и възвърне равенството за 5:5. Адриан завоюва и 11-ата точка в тайбрека, стигайки до мачбол, само че не съумя да го осъществя. С 3 следващи точки, Йонас съумя да изравни сетовете на 1:1.

Решителната част стартира добре за българина, който беше покрай повеждане с 3:1. В петия гейм при собствен сервис българинът изпусна нервите си и удари ракетата си в земята. После загуби подаването си, само че го върна още в идващия гейм. Последваха три поредни гейма за чеха, който завоюва сета и европейското състезание с 6:3.

Адриан Андреев е първият български тенисист от 7 години насам, който доближава до край на шампионата на Стария континент за юноши. Последно това стори Димитър Кузманов, който отстъпи на испанеца Роберто Карбайес Баена.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР